Corona-maatregelen Catalonië met een week verlengd tot 24 januari

Corona-maatregelen Catalonië met een week verlengd tot 24 januari
Beeld: 123rf (aangepast)

Corona-maatregelen Catalonië met een week verlengd tot 24 januari

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De situatie is er ondanks de eerder genomen corona-maatregelen in de autonome regio Catalonië niet beter op geworden en men kan zelfs zeggen dat het slechter gaat. Daarom heeft de regionale overheid besloten de huidige corona-maatregelen die op 7 januari voor 10 dagen tot 17 januari van kracht werden, te verlengen tot 24 januari met mogelijke verlenging.

Dat betekent dat tot 24 januari de inwoners van Catalonië niet buiten de eigen gemeentegrens mogen komen zoals tot nu toe. Het gaat dus om een verlengde gemeentelijke lockdown (confinamiento municipal) die samen met diverse andere maatregelen zoals voor de horeca, de winkels en avondklok verlengd zijn.

Lockdown

Naast de regionale lockdown waardoor niemand de regio Catalonië in of uit mag reizen, heeft men ook de gemeentelijke lockdowns verlengd tot 24 januari. Dat betekent dus dat niemand de eigen gemeente mag in of uitreizen en ook niet de hele autonome regio.

Als je toch buiten de eigen gemeentegrens moet komen dan moet je een certificaat bij je hebben, het zogenaamde ‘Certificado de declaración autoresponsable’ dat HIER te downloaden is.

Horeca

Bars en restaurants mogen nog steeds alleen open mogen zijn tussen 7.30 en 10.00 uur voor het serveren van ontbijt en tussen 13.00 en 15.30 voor het serveren van de middagmaaltijden (lunch).  

Tussen 19.00 en 22.00 uur mogen bars en restaurants alleen open zijn om afhaalmaaltijden en take away aan te bieden (wat tot 23.00 uur thuisbezorgd mag worden).

Avondklok

Ook de avondklok (toque de queda) blijft voorlopig nog bestaan tot 24 januari en waarschijnlijk langer. Deze geldt tussen 22.00 en 6.00.

Samenkomen

Wat betreft hets samenkomen geldt een groepsgrootte van maximaal 6 personen.

Winkels

Alle winkelcentra moeten gesloten blijven en alleen winkels kleiner dan 400 m2 mogen open op doordeweekse dagen maar moeten op zaterdag en zondag gesloten zijn wanneer alleen essentiële winkels (zoals supermarkten) open mogen zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.