Het Spaanse woord of zin van de dag (184)

123rf
Beeld: 123rf

Het Spaanse woord of zin van de dag (184)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Veel lezers spreken, schrijven en begrijpen het Spaans waarschijnlijk al maar er zullen ongetwijfeld ook veel lezers zijn die de Spaanse taal nog niet zo goed of helemaal niet onder de knie hebben. Daarom behandelen we in samenwerking met Supergoed Spaans Leren elke dag een Spaans woord, gezegde of zin en geven daarbij de juiste uitspraak. Doe je ook mee!

Deze ‘palabras españolas’ ofwel Spaanse woorden zijn gebaseerd op het castellano (uitspraak: kastejano – castiliaans), het zogenaamde algemeen beschaafd Spaans. Het komt erg vaak voor dat een Spaans woord diverse betekenissen heeft of in andere hoedanigheid gebruikt kan worden. 

Jouw taalbegeleidster is Cintha van Marrewijk en zij leert iedereen snel en makkelijk Spaans via www.supergoedspaansleren.nl

Donderdag 14 januari 2021

El jueves 14 de enero 2021
uitspraak: el gwebes katorce (slissende c) de enero dosmielbeentioeno

Als je in Spanje gracias zegt dan kun je vaak het antwoord a ti verwachten. Bijvoorbeeld ik zeg Gracias. Dus ik zeg dank je wel tegen een persoon. En zij antwoorden met – a ti – aan jou – met andere woorden jij bedankt.

Of je zegt gracias en zij geven als antwoord: no hay de que. Eigenlijk hetzelfde als: de nada, allebei betekenen ze geen dank.

Ga naar de inhoud