Klopjacht op man die zijn ex-vriendin met een bijtend zuur aanviel in Málaga (UPDATE)

Klopjacht op man die zijn ex-vriendin met een bijtend zuur aanviel in Málaga
Beeld: Twitter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – De politie is al twee dagen bezig met een klopjacht naar een 27-jarige man die in de gemeente Cártama zijn 26-jarige ex-vriendin en een vriendin van haar in hun auto met een zeer bijtend zuur aanviel. De ex-vriendin van de nu meest gezocht persoon in Andalusië is voor 70% aan haar lichaam verbrand en haar vriendin voor circa 25%. 

UPDATE: Op zaterdag 16 januari heeft de politie na een nieuwe achtervolging tussen Mijas en Coín uiteindelijk de voortvluchtige verdachte kunnen arresteren. ‘El Melillero’ zoals de man genoemd wordt vluchtte op een scooter en later te voet maar de agenten konden hem dit keer wel arresteren. Naast de verdachte zelf heeft de politie ook vijf andere personen aangehouden omdat ze helpen geholpen de verdachte te verstoppen.

De foto’s van de man werden via alle televisiejournaals verspreid en iedereen is op zoek naar de aartsvijand numero uno van de Costa del Sol. Dat is ook logisch want deze laffe daad moet bestraft worden (eigen mening van de redactie). De man met de initialen J. A. D. H. is woonachtig in Fuengirola.

Op dinsdag viel de man zijn ex-vriendin aan die in een auto in Cártama reed. Naast de ex-vriendin zat een vriendin die ook door het zeer bijtende zuur geraakt werd. Beide vrouwen zijn in het ziekenhuis opgenomen met respectievelijk 70 % waarvan 45% ernstig en 25% brandwonden op hun lichamen.

Meteen werd een klopjacht geopend naar de dader, iemand die bij de politie reeds bekend is voor een eerder geval van partnergeweld. Daarnaast blijkt dat er zeven huiszoekingsbevelen zijn tegen deze man, de laatste van 28 oktober 2020.

Het is een ware klopjacht naar public enemy nummer een op de lijst van de politie en waarschijnlijk ook veel bewoners van de omgeving van Cártama en de provincie Málaga. 

De politie wist de man te vinden ter hoogte van de tunnel Carlos Haya nabij Málaga stad en begon meteen met een achtervolging. 

Uiteindelijk werd de auto van de man bij Mijas leeg teruggevonden maar is het spoor naar de man zelf zoek. De auto, een zwarte Volkswagen Golf, stond geparkeerd in de buurt van de moslimbegraafplaats in Mijas.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.