Spaanse politie arresteert door België gezochte crimineel aan de Costa Tropical

Spaanse politie arresteert door België gezochte crimineel aan de Costa Tropical
Beeld: Guardia Civil

Spaanse politie arresteert door België gezochte crimineel aan de Costa Tropical

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De Guardia Civil heeft in de kustplaats Almuñecar aan de Costa Tropical in de provincie Granada de 33-jarige Yannick M.W. aangehouden omdat tegen deze Belg een internationaal opsporings- en aanhoudingsbevel was uitgevaardigd. België zocht de Belgische crimineel omdat hij een van de grootste drugshandelaren van het land is en hem 15 jaar celstraf te wachten staat. 

Yannick M.W. staat bekend als ‘Flash’ en woonde samen met zijn familie dichtbij zijn ouders in een luxe villa aan de Costa del Sol. De Guardia Civil kwam erachter dat de drugsbaron al sinds 2019 samen met zijn echtgenote en 12-jarige dochter in Estepona woonde.

Maar pas in juni 2020 werd de Spaanse politie op de hoogte gesteld dat Yannick een van Belgisch meest gezochte drugscriminelen was. Meteen werd de surveillance opgevoerd en werden alle leden van zijn familie in de gaten gehouden. Toen de Spaanse politie uiteindelijk een arrestatiebevel ontving en de woning kon binnengaan, waren Yannick en zijn familie reeds gevlucht.

De Guardia Civil wist op dat moment niet of Yannick in Spanje was of gevlucht was naar een andere land maar rond de Kerst merkten de undercover agenten op dat de ouders van Yannick zich gereed maakten om naar de Costa Tropical te gaan om daar in een van de meest exclusieve villa de feestdagen door te brengen. Meten werd de hele omgeving rond deze woning door de politie afgesloten omdat men vermoedde dat Yannick in deze woning verbleef. 

En dat vermoedde was correct want op een bepaald moment verliet Yannick op een elektrische scooter de luxe woning en werd hij meteen door de agenten gearresteerd. De Belgische drugscrimineel verzette zich niet bij zijn arrestatie want zoals de Belgische krant meldt, hij wist dat hij internationaal gezocht werd.

Yannick verzet zich nu wel tegen uitzetting naar België om daar voor de rechter te verschijnen. In België kan hij een gevangenisstraf krijgen van 15 jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.