Search
menu
Search

Werknemers waterzuiveringsinstallatie Barcelona wonen tijdelijk in campers om Omicron-besmetting te vermijden

Werknemers waterzuiveringsinstallatie Barcelona wonen tijdelijk in campers om Omicron-besmetting te vermijden
Beeld: @aiguesbcnclient / twitter

Werknemers waterzuiveringsinstallatie Barcelona wonen tijdelijk in campers om Omicron-besmetting te vermijden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De toename van de besmettingen met de Omicron-variant van het COVID-19 virus maakt het voor veel bedrijven moeilijk om aan voldoende personeel te raken. De besmettingen, de afwezigheid van vele werknemers en de hoogrisico contacten verplicht bedrijven tot creativiteit, zeker wanneer telewerken uit den boze is. Bij EDAR Besòs levert dat wel heel bijzondere taferelen op. 14 arbeiders wonen er tijdelijk op de parking in kampeerauto’s om besmetting te vermijden.

Vreemde taferelen inderdaad bij het Estación Depuradora de Aguas Residuales Besòs (EDAR Besòs) of het waterzuiveringsstation van Besòs, een van de afdelingen van het bedrijf Aigües uit Barcelona. Als het bedrijf de watertoevoer van de stad wil verzekeren, kan het niet ophouden met functioneren. Zoals al eens gebeurde aan het begin van de pandemie woont daarom een groepje werknemers er nu tijdelijk op de parking, om zo niet besmet te raken en te kunnen blijven werken.

Het gaat om 14 werknemers die in 6 kampeerauto’s wonen. De ploeg werkt in twee verschillende groepen. Alle arbeiders nemen vrijwillig aan het plan deel. De kosten zijn voor het bedrijf, en bovendien krijgt iedereen er naar verluid nog eens 1.000 euro per week extra betaald om op het terrein te verblijven.

Felipe Campos, gedelegeerd bestuurder, bedankte de werknemers voor hun bijzondere inzet. “Onze werknemers tonen elke dag hun toegewijdheid, solidariteit en gulheid. Het bedrijf dankt hen die in zelfisolatie zijn gegaan op de parking van EDAR Besòs om de essentiële service van de watertoevoer te garanderen. Jullie zijn een voorbeeld voor ons allen.” Volgens het bedrijf wordt dankzij de centrale van Besòs de watertoevoer van maar liefst 3 miljoen mensen in Barcelona verzekerd.

Voor de werknemers is in de kampeerauto’s ook Catering voorzien. Ook al worden ze goed betaald, toch schijnt het werk op zich erg lastig en eenzaam te zijn.

Ga naar de inhoud