Werknemers waterzuiveringsinstallatie Barcelona wonen tijdelijk in campers om Omicron-besmetting te vermijden

Werknemers waterzuiveringsinstallatie Barcelona wonen tijdelijk in campers om Omicron-besmetting te vermijden
Beeld: @aiguesbcnclient / twitter

Werknemers waterzuiveringsinstallatie Barcelona wonen tijdelijk in campers om Omicron-besmetting te vermijden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – De toename van de besmettingen met de Omicron-variant van het COVID-19 virus maakt het voor veel bedrijven moeilijk om aan voldoende personeel te raken. De besmettingen, de afwezigheid van vele werknemers en de hoogrisico contacten verplicht bedrijven tot creativiteit, zeker wanneer telewerken uit den boze is. Bij EDAR Besòs levert dat wel heel bijzondere taferelen op. 14 arbeiders wonen er tijdelijk op de parking in kampeerauto’s om besmetting te vermijden.

Vreemde taferelen inderdaad bij het Estación Depuradora de Aguas Residuales Besòs (EDAR Besòs) of het waterzuiveringsstation van Besòs, een van de afdelingen van het bedrijf Aigües uit Barcelona. Als het bedrijf de watertoevoer van de stad wil verzekeren, kan het niet ophouden met functioneren. Zoals al eens gebeurde aan het begin van de pandemie woont daarom een groepje werknemers er nu tijdelijk op de parking, om zo niet besmet te raken en te kunnen blijven werken.

Het gaat om 14 werknemers die in 6 kampeerauto’s wonen. De ploeg werkt in twee verschillende groepen. Alle arbeiders nemen vrijwillig aan het plan deel. De kosten zijn voor het bedrijf, en bovendien krijgt iedereen er naar verluid nog eens 1.000 euro per week extra betaald om op het terrein te verblijven.

Felipe Campos, gedelegeerd bestuurder, bedankte de werknemers voor hun bijzondere inzet. “Onze werknemers tonen elke dag hun toegewijdheid, solidariteit en gulheid. Het bedrijf dankt hen die in zelfisolatie zijn gegaan op de parking van EDAR Besòs om de essentiële service van de watertoevoer te garanderen. Jullie zijn een voorbeeld voor ons allen.” Volgens het bedrijf wordt dankzij de centrale van Besòs de watertoevoer van maar liefst 3 miljoen mensen in Barcelona verzekerd.

Voor de werknemers is in de kampeerauto’s ook Catering voorzien. Ook al worden ze goed betaald, toch schijnt het werk op zich erg lastig en eenzaam te zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.