Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (43)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (43)
Beeld: Casa Rodriquillo

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (43)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video (deze week geen video).

De eerste slaapkamer is af en deze is door Nico in gebruik genomen. We hebben vanaf onze terugkomst uit Nederland heel hard gewerkt om deze kamer af te krijgen. Er zijn nog wel een paar puntjes af te ronden, maar dat zijn er echt maar heel weinig. Zelfs de plinten zitten er bijna allemaal op. Volgende week zien jullie het eindresultaat in de nieuwe video. We zijn in ieder geval blij met het resultaat. Het is natuurlijk altijd maar weer afwachten of dat wat je bedenkt ook daadwerkelijk zo uitpakt. Nu op naar de volgende kamers.

Nico is dus deze week aangekomen en heeft al lekker wat mee geholpen met het klussen. Vanuit onze kant bevalt het goed. Hij werkt netjes en heeft goede ideeën hoe dingen aan te pakken. Daar hebben we echt heel veel aan. Yves heeft de afgelopen week ook nog best wat uren bij ons gemaakt. Heel veel hoge plafonds zijn geschilderd en op deze plekken zijn ook alvast de lampen opgehangen. Omdat we de houten balken zichtbaar hebben gelaten, is het schilderen van de plafonds een lastige klus. We zijn dan ook erg blij met zijn werk. Isaac is bijna klaar met het voegen van de terracotta tegels op de bovenverdieping. Het begint boven nu echt ergens op te lijken. Aankomende week gaat Tom met zijn verfspuit heel veel meters maken. Hierna kunnen we nog meer badkamers installeren en krijgen steeds meer meubels een vaste plek in de ruimtes.

Mensen vragen ons regelmatig wanneer we open gaan en er dus geboekt kan worden. Nu is dat bij B&B achtige bedrijven lastig te zeggen is. Er is een moment dat alles klaar is en dan zou je denken dat we van start kunnen. Zeker kunnen en gaan we dan gasten ontvangen, maar nog niet officieel. Officieel kan en mag dat pas als we de vergunning vanuit de provincie hebben en dan mogen we ook pas een website hebben waarop je kan boeken. Ook boeken via boekingssites zoals booking.com of Airbnb kan pas als we ons licentienummer hebben. Dus lang verhaal kort; halverwege mei zouden we gasten kunnen ontvangen, maar officieel pas zodra de vergunning er is en daarvan zijn we afhankelijk van de autoriteiten. Wil je dus bij ons boeken, neem dan contact op via onze kanalen.

We hebben het regelmatig over onze buren gehad, hier wordt ook heel hard gewerkt om hun huis en restaurant zo snel mogelijk af te hebben. Op dit moment zijn ze voor de hele maand januari in Spanje. Hun plan is om ergens dit jaar van Londen naar Spanje te verhuizen. Hasta la próxima, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud