Search
menu
Search

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (7)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (7)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (7)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Afgelopen week, terwijl we op pad waren, piepte er wat in de camper. En ja, dat is irritant! Je bent vanaf dat moment alleen nog maar gefocust op het gepiep en wilt weten waar het vandaan komt. Nou piept er sowieso zo nu en dan wat in de camper. Als het water bijna op is, begint de boordcomputer te piepen en als de camper accu bijna leeg is, begint de koelkast te piepen. Zo wordt er wat af gepiept in onze camper. 

Als we onderweg zijn, is het helemaal een kabaal van jewelste. Zeker op de Portugese wegen, tenminste als je de toeristische route volgt. Alsof je op het parcours in Zandvoort slalommend de pionnen probeert te ontwijken, probeer je hier zo goed mogelijk de kuilen te omzeilen. En dan gaat het weleens mis en komt het hele inventaris in beweging.

Zo hebben we ook weer nieuwe kuilen en hobbels in ons persoonlijke leven te omzeilen. De eerste gesprekken over waar we willen wonen zijn deze week begonnen. De conclusie die we getrokken hebben is dat we te veeleisend zijn. We willen namelijk een vrijstaand huis met zwembad, aan het strand, met uitzicht op zee, midden in het centrum van Malaga en zonder overlast van toeristen ;-). Dat gaat ‘m niet worden. Dat we onze eisen bij moeten stellen is wel duidelijk. 

Maar wat dan, toch uitwijken naar de campo, zo wordt het platteland in Spanje genoemd. Op de campo heb je de ruimte en zijn er minder toeristen. Maar nu is het kopen van een huis in dit soort landen al een uitdaging, maar op de campo is het de overtreffende trap. De meeste huizen op de campo zijn namelijk illegaal en die moeten allemaal nog gelegaliseerd worden. Je weet dus nooit wat je koopt. Ook in Portugal zijn ze bezig met legalisatie. 

Leuk om een gesprek met een makelaar aan te gaan en dat hebben we dus ook gedaan in Vila Nova de Milfontes, omdat we een leuk huis in de etalage zagen staan. Je staat echt met je oren te klapperen als je de visie van een makelaar hoort. Een illegaal huis kun je namelijk niet verzekeren. En als er dan brand uitbreekt? Dan brand het af, is het antwoord. Ja maar, daar zit je kapitaal in. Het antwoord is een schouderophaal. Ja maar …..??????

Je kunt je voorstellen dat ook onze hersenen de komende tijd zullen piepen en kraken over wat ons nieuwe stekje moet gaan worden. Hier zal het laatste gesprek nog niet over gevoerd zijn, maar vooralsnog vermaken we ons prima in de camper en hebben we geen haast. Er is nog zoveel te beleven in het mooie Europa. 

Wat het piepje in de camper is geweest? We hebben geen idee, het is gegaan zoals het is gekomen. En als je wilt weten waar wij zoal naar toe gaan en komen, volg ons op Polarsteps, zie hieronder. 

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud