Search
menu
Search

Ruim 400 Spanjaarden zijn het jaar begonnen met een wereldcruise

Ruim 400 Spanjaarden zijn het jaar begonnen met een wereldcruise
Beeld: via canva.com

Ruim 400 Spanjaarden zijn het jaar begonnen met een wereldcruise

In 2024 hebben meer dan 400 Spanjaarden een bijzondere start van het jaar gemaakt door aan een wereldcruise te beginnen. Deze vier maanden durende reis, aangeboden door MSC Cruises en Costa Cruises, neemt hen mee naar een breed scala aan landen en culturen.

Een wereldcruise is een uitgebreide zeereis die passagiers de unieke kans biedt om in één reis verschillende continenten en landen te bezoeken. Deze cruises, die vaak enkele maanden duren, bieden een diepgaande ervaring van diverse culturen, landschappen en wereldberoemde bezienswaardigheden. Aan boord van luxe cruiseschepen genieten reizigers van comfort en entertainment, terwijl ze van de ene exotische locatie naar de andere varen. 

Wereldcruises zijn ideaal voor diegenen die de tijd en middelen hebben om een uitgebreide, allesomvattende reis te ondernemen en die de wereld willen zien op een unieke en ontspannen manier, maar goedkoop zijn ze niet. De kosten van een wereldcruise in 2024 variëren aanzienlijk, afhankelijk van de rederij, de duur van de cruise, en het type accommodatie aan boord, van 16.000 tot 250.000 euro.

De MSC Poesia van MSC Cruises vertrok begin januari met 173 Spanjaarden vanuit Triëst en Barcelona. Gedurende 117 dagen bezoeken ze 50 bestemmingen in meer dan 30 landen, waaronder exotische locaties in het Middellandse Zeegebied, het Caribisch gebied, en verder naar Afrika, Brazilië, en Noord-Amerika.

Costa Cruises startte hun wereldreis met de Costa Deliziosa, waarbij 266 Spanjaarden vanuit dezelfde steden vertrokken. Deze reis, die 134 dagen duurt, brengt de passagiers naar 52 bestemmingen in 34 landen, met een route die hen naar het westen voert.

Beide cruises zijn uitgerust met luxe voorzieningen en diensten, waaronder uitgebreide drankpakketten, wasdiensten, een scala aan boord activiteiten en educatieve en culturele programma’s. De reizigers krijgen ook de kans om deel te nemen aan diverse excursies, waardoor ze diepgaande ervaringen opdoen in de bezochte landen.

Ga naar de inhoud