Search
menu
Search

De Spaanse Supercup is een voetbalstrijd tussen Madrid en Barcelona

De Spaanse Supercup is een voetbalstrijd tussen Madrid en Barcelona
Beeld: Real Federación Española de Fútbol / facebook

De Spaanse Supercup is een voetbalstrijd tussen Madrid en Barcelona

Zondagavond 14 januari om 20 uur staat in het King Fahd International Stadium in Riad in Saoedi-Arabië de finale van de Spaanse Supercup op het programma. Deze finale belooft een waar spektakel te worden, want met Real Madrid en FC Barcelona staan de twee grootste clubs van Spanje tegenover elkaar en wordt er ook geschreven over de eerste klassieker in 2024 en tweede dit voetbalseizoen.

Real Madrid beleeft tot nu toe een uitstekend seizoen. De Koninklijke is nog ongeslagen sinds eind september en gaat aan kop in La Liga. De ploeg van coach Carlo Ancelotti jaagt op prijzen en de Spaanse Supercup is de eerste kans op zilverwerk dit seizoen en om de tweede Supercup titel op rij te winnen, omdat de club deze in 2023 ook won.

FC Barcelona beleeft dit seizoen een sportieve wederopstanding na enkele teleurstellende jaren. Onder leiding van trainer Xavi lijken de Catalanen hun oude niveau weer te benaderen. Barça wist de Spaanse Supercup in 2022 te winnen en hoopt ook in 2024 op een succes.

De finale van de Spaanse Supercup staat dus bol van de spanning en beloftes. Hieronder een overzicht van de belangrijkste zaken voorafgaand aan de wedstrijd. Beide teams behaalden op overtuigende wijze de finale ten koste van stadsgenoten Atlético Madrid en Osasuna.

Real Madrid won vorig jaar (2023) de competitie en beker en is titelverdediger, Barcelona zegevierde in de vorige editie (2022) van de Supercup. Door de recente onderlinge resultaten is de spanning extra groot. Real won dit seizoen in de competitie met 1-2 van Barcelona dat vorig seizoen de Supercup won met liefst 3-1. Qua individuele kwaliteit en staat van vorm lijken beide teams aan elkaar gewaagd.

De belangstelling voor de wedstrijd is dan ook enorm. Zowel in Spanje als in de rest van de voetbalwereld kijkt men reikhalzend uit naar het treffen tussen deze twee grootmachten. Real Madrid en FC Barcelona zullen er ongetwijfeld alles aan doen om de eerste prijs van het seizoen in de wacht te slepen. Het belooft hoe dan ook een waar voetbalfeest te worden vanaf 20 uur zondagavond 14 januari, in Nederland te zien bij Ziggo Sport en in Spanje bij Movistar.

Ga naar de inhoud