695 arbeiders tijdens werk overleden in Spanje

695 arbeiders tijdens werk overleden in Spanje
Beeld: Freepik

695 arbeiders tijdens werk overleden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In 2019 zijn in Spanje 695 personen tijdens het werk om het leven gekomen. Daarvan waren er 621 die voor iemand werkten en in dienst waren en 74 van hen waren zelfstandigen, zzp’ers. Het aantal overleden werknemers daalde met 10,7% ten opzichte van 2018.

Volgens de gegevens van het Ministerio de Trabajo y Economía Social zijn gedurende 2019 in totaal 695 arbeiders tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden om het leven gekomen. In 2018 was dat aantal nog 717 arbeiders waardoor het totaal aantal doden met 10,7% gedaald is.

542 van de overledenen vonden plaats tijdens het terwijl 153 arbeiders overleden ‘in itinere’ ofwel op weg naar of terug van het werk. Er vonden echter in 2019 meer dan 34.000 ongevallen plaats tijdens werkzaamheden bij de zelfstandigen maar dat aantal liep op naar 600.622 ongevallen bij arbeiders die in dienstverband werken.

In 2019 overleden er 475 arbeiders tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden in dienstverband, 443 mannen en 32 vrouwen. De meest voorkomende doodsoorzaak is een natuurlijke dood zoals hart-of herseninfarcten in 194 van de gevallen en 84 doden tijdens verkeersongevallen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.