Verbod op mobiele telefoons in de scholen Madrid

Madrid regio verbiedt mobiele telefoons in de scholen
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De regioregering van de autonome regio Madrid heeft besloten dat scholieren geen mobiele telefoons meer in de klassen, gangpaden en in de kantine mogen hebben. Die regel zal ingaan vanaf het volgende schooljaar 2020/2021 en zal gelden voor alle openbare scholen (públicos) en door de overheid gesubsidieerde scholen (concertados) wat in totaal 1.700 scholen zijn waar 800.000 leerlingen les krijgen.

Het verbod op mobiele telefoons geldt voor zowel binnen in de leslokalen, in de gangpaden dus ook als de leerlingen van klas naar klas gaan, in de kantine en op het schoolplein. Het is verplicht voor alle leerlingen (en leraren?) en bij overtreding van deze nieuwe regels worden straffen gegeven, al is nog niet bekend om welke straffen het gaat maar wel dat dit afhangt van de schoolleiding.

De regioregering van Madrid neemt deze vergaande beslissing naar aanleiding van een groots opgezet onderzoek van de Universiteit van Chicago waaruit blijkt dat de smartphones de concentratie van scholieren ernstig verminderd en beïnvloedt, zelfs al de telefoons uit staan. Ongeveer datzelfde bleek al in een Spaans onderzoek in 2013.

Met het verbod van mobiele telefoons op 1.700 scholen voor meer dan 800.000 leerlingen wil men dus de concentratie en dus ook de kwaliteit van het lesgeven bevorderen. Maar daarnaast is de maatregel ook bedoeld om het bullying tegen te gaan omdat uit onderzoeken blijkt dat veel foto’s gemaakt worden tijdens schooltijd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.