Search
menu
Search

Zeeman winkel in Denia geopend

Zeeman winkel in Denia geopend
Beeld: 123rf

Zeeman winkel in Denia geopend

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De provincie Alicante heeft vanaf nu ook een Zeeman winkel die gelegen is in Denia. In de Valencia regio heeft de Nederlandse keten nu 11 vestigingen maar in heel Spanje loopt dat aantal al tegen de 60 winkels waarvan het merendeel te vinden is in de autonome regio Catalonië.

De Zeeman winkel is in Denia gelegen aan de Avenida Marquesado nummer 9 in een lokaal van 292 m2. In deze winkel, de eerste in de provincie Alicante, zijn alle basis artikelen zoals kleding, sokken, ondergoed etc. te vinden. Het is alweer de 11e vestiging in de Valencia regio waarvan er 10 in de provincie Valencia en 1 in de provincie Alicante te vinden zijn.

De eerste winkel van Jan Zeeman werd geopend in 1967 in Alphen aan de Rijn is de textielsuper 52 jaar later uitgegroeid tot een concern met ruim 500 winkels in Nederland, vestigingen in België, Luxemburg, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland en sinds 2015 ook in Spanje. Bekijk HIER op de kaart alle Zeeman winkels in Spanje.

Volgens de textielsuper topman Erik-Jan Mares heeft Zeeman in Spanje praktisch geen concurrentie waardoor de ‘see-mán’ in korte tijd erg populair is geworden. Daarnaast heeft Zeeman er in Spanje voor gekozen niet in grote winkelcentra winkels te vestigen maar juist op strategisch gekozen locaties om zo een buurtfunctie te krijgen.

Over de oer-hollandse naam van de winkel valt te twisten want deze kan niet goed uitgesproken worden waardoor de ‘Zeeman’ dus in Spanje ‘See-mán’ met klemtoon op de a is geworden. Voor de textielsuper is dat geen enkel probleem als hun naam maar hetzelfde is in alle landen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?