Rellen in Linares (Jaén) na politiegeweld tegen een vader en 14-jarige dochter

Rellen in Linares (Jaén) na politiegeweld tegen een vader en 14-jarige dochter
Beeld: Twitter

Rellen in Linares (Jaén) na politiegeweld tegen een vader en 14-jarige dochter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

JAÉN – Vanwege de actie van een twee in burgerkleding geklede politieagenten buiten werktijd heeft Linares in de provincie Jaén te maken gehad met rellen op straat en politieacties om de orde te handhaven. Daarbij zijn 13 personen aangehouden en raakten 19 agenten gewond. Deze rellen en sociaal protest ontstonden zaterdag nadat een video op internet circuleerde van politiegeweld.

De oproerpolitie moest eraan te pas komen nadat een video waarop te zien is dat twee in burgerkleding geklede politieagenten van de Policia Nacional buiten diensttijd na een bezoek aan een terras een man in elkaar slaan en ook zijn dochter van 14 jaar hardhandig behandelen. 

Dit gebeurde op vrijdagmiddag en de agenten werden meteen gearresteerd voor hun onverantwoordelijke gedrag en werden op zaterdag door een rechter naar de gevangenis gestuurd. 

Maar dat wist de sociale onrust en protesten in Linares niet te voorkomen en zaterdag moest de oproerpolitie optreden om de orde te handhaven. Daarbij raakten 19 politieagenten gewond en werden 13 relschoppers aangehouden, waaronder twee minderjarigen.

Ook de gemeente Linares veroordeelde de gewelddadige actie van de agenten die op het moment van het onnodig geweld niet in dienst waren. Wat op zaterdag als een sociaal protest van buurtbewoners begon, werd al snel een onrust met relschoppers die het overnamen van de personen die passief hun ongenoegen uitten.

De ‘passieve’ demonstranten keerden rond 21 uur terug naar hun woningen vanwege de avondklok die om 22 uur begon maar de relschoppers gingen door. En daarbij moest de oproerpolitie hard optreden en vonden de arrestaties plaats.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.