Dierenopvang Málaga voert geen euthanasie meer uit bij honden en katten

Dierenopvang Málaga voert geen euthanasie meer uit bij honden en katten
Beeld: Canva

Dierenopvang Málaga voert geen euthanasie meer uit bij honden en katten

MÁLAGA – Het Centro Zoosanitario municipal ofwel de gemeentelijke dierenopvang in Málaga heeft haar doel van ‘sacrificio zero’ bereikt en loopt daarmee vooruit op andere dierenopvangcentra in Spanje. Tien jaar geleden in 2011 werden nog circa 2.000 honden geëuthanaseerd terwijl dit gedaald is naar 33 geëuthanaseerde honden in 2021. In Málaga werden het afgelopen jaar ook meer dan tevoren honden geadopteerd terwijl er minder honden en katten van straat werden opgepakt.

Het aantal geëuthanaseerde dieren in het gemeentelijke dierenopvangcentrum van Málaga is de afgelopen tien jaar tussen 2011 en 2021 met 98% gedaald van circa 2.000 geëuthanaseerde dieren in 2011 naar 33 geëuthanaseerde dieren in 2021. Het ging daarbij om 14 geëuthanaseerde honden en 19 geëuthanaseerde katten, allemaal vanwege sanitaire redenen zoals ziektes of leeftijd.

In 2021 heeft het Centro Zoosanitario municipal in totaal 993 dieren opgevangen waaronder 544 honden en 449 katten waarmee het totaal opgevangen dieren sinds 2011 is gestegen naar 3.621 honden en katten. In 2021 daalde het aantal opgevangen dieren met 73% ten opzichte van 2011. Het afgelopen jaar werden 797 honden en katten voor adoptie afgegeven, een stijging van 11% ten opzichte van 2020. 

Het Centro Zoosanitario municipal heeft haar doelstelling bereikt door geen opgenomen honden en katten meer te euthanaseren tenzij het vanwege ziektes en/of leeftijd niet te vermijden is, maar dan altijd onder toezicht van dierenartsen. Het zogenaamde ‘sacrificio cero’ is een van de doelstellingen die het lokale regeringsprogramma in recente mandaten heeft opgenomen op het gebied van dierenwelzijn en -bescherming.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.