Drie Spaanse bestemmingen op de lijst van European Best Destinations

Drie Spaanse bestemmingen op de lijst van European Best Destinations
Beeld: Canva

Drie Spaanse bestemmingen op de lijst van European Best Destinations

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De website European Best Destinations heeft de 20 winnaars bekend gemaakt op de lijst van beste Europese bestemmingen in 2023. In 2022 stond slechts een bestemming op die lijst (Menorca), maar voor dit jaar waren er drie nominaties die te vinden zijn in Castilla-La Mancha, Balearen en Catalonië. En deze plaatsen staan in de top 20.

Meer dan een half miljoen personen uit 178 landen hebben meegedaan aan de European Best Destinations 2023 wedstrijd met als resultaat een top 20 (van de 400) van beste Europese bestemming voor dit jaar (2023). De lijst wordt dit jaar aangevoerd door Warschau, de hoofdstad van Polen, maar er staan ook drie bestemmingen in Spanje op de lijst.  

We hebben het over de stad Toledo in Castilla-La Mancha op de 12e plaats gevolgd door Tossa de Mar aan de Costa Brava (Girona) op de 16e plaats en als laatste Sóller op Mallorca op de 20e plaats. Leer deze bestemmingen kennen:

toledo1
Beeld: Canva

Toledo (Castilla-La Mancha)

Toledo is een historische stad gelegen in het hart van Spanje. Het is bekend om zijn architectuur die een mix is van Christelijke, Joodse en Moorse invloeden. Bezienswaardigheden in Toledo omvatten de kathedraal van Toledo, het klooster San Juan de los Reyes en het Alcázar, een voormalig kasteel dat nu een museum is. De stad heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie en is bekend als een belangrijk cultureel en intellectueel centrum in de Middeleeuwen. 

tossademar1
Beeld: Canva

Tossa de Mar (Girona, Catalonië)

Tossa de Mar is een charmante badplaats gelegen aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Het is bekend om zijn heldere zee, verfijnde stranden en uitgestrekte mediterrane tuinen. De stad heeft ook een rijke geschiedenis en bezit een oud fort, Vila Vela, dat bovenop een rots is gebouwd en uitkijkt over de Middellandse Zee. Andere historische bezienswaardigheden in Tossa de Mar zijn de oude stadsmuur en het middeleeuwse kasteel. Tossa de Mar is ook een populaire bestemming voor water- en avontuurlijke activiteiten, zoals snorkelen, duiken en wandelen langs de kust.

soller1
Beeld: Canva

Sóller (Mallorca

Sóller is een mooie stad op het eiland Balearen Mallorca. Het is bekend om zijn adembenemende landschap van bergen en valleien en de authentieke architectuur van de stad. Bezienswaardigheden in Sóller omvatten de botanische tuin Jardí Botànic de Sóller, het modernistische gebouw Can Prunera en het Muziekmuseum van Sóller. De stad is ook bekend om zijn oude tramlijn, die reizigers verbindt met het nabijgelegen Port de Sóller en het strand. Sóller heeft ook een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid en is bekend om zijn productie van citrusvruchten en olijfolie.

Ga naar de inhoud