Guardia Civil arresteert in Barcelona een Nederlander vanwege marihuana-beertjes

Guardia Civil arresteert in Barcelona een Nederlander vanwege marihuana-beertjes
Beeld: Guardia Civil / web

Guardia Civil arresteert in Barcelona een Nederlander vanwege marihuana-beertjes

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Guardia Civil politie heeft een operatie uitgevoerd waarbij een clandestien laboratorium in het centrum van Barcelona is opgerold. In dit lab werden marihuana-snoepjes in de vorm van gekleurde gummibeertjes geproduceerd. Tijdens de operatie zijn drie personen met Nederlandse, Britse en Russische afkomst gearresteerd op verdenking van drugshandel.

Er zijn 70 verzendingen, 5.000 marihuana-snoepjes, 12 kg marihuana, 6 kg hasj en talrijk materiaal dat gebruikt werd voor de productie, verpakking en distributie van de drugs in beslag genomen. Drie personen zijn gearresteerd op verdenking van drugshandel en zijn in voorarrest gesteld.

Het onderzoek begon nadat enkele verzendingen van marihuana-snoepjes naar verschillende delen van Europa (Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Portugal, Kroatië) werden onderschept. De agenten richtten hun aandacht op een appartement in het centrum van Barcelona en konden vaststellen dat het een laboratorium was waar de criminele organisatie de snoepjes in de vorm van gekleurde gummibeertjes op basis van marihuana en andere schadelijke chemische componenten produceerde.

De criminele organisatie, gevestigd in Barcelona, ontving de bestellingen via beveiligde berichten apps of via de “Deep Web” en verzond de marihuana-snoepjes verstopt in verpakkingen via de post naar talrijke Europese landen. De operatie werd uitgevoerd door agenten van de Organische Eenheid van Rechterlijke Politie van de Guardia Civil van Barcelona.

  • Guardia Civil arresteert in Barcelona een Nederlander vanwege marihuana-beertjes
  • snoepjes2
  • snoepjes4
  • snoepjes3
Ga naar de inhoud