Niemand wil deze uit een rivier geredde hond adopteren in Galicië

Niemand wil deze uit een rivier geredde hond adopteren in Galicië
Beeld: Nius / web

Niemand wil deze uit een rivier geredde hond adopteren in Galicië

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – De medewerkers van het opvangcentrum Arca de Noia begrijpen niet waarom niemand de hond Xia wil adopteren. Ondanks de vele publicaties op sociale media om Xia een nieuwe familie te geven, is het dit opvangcentrum in Galicië na drie jaar nog niet gelukt een adoptiefamilie te vinden.

Xia werd gered uit de Ria de Noia rivier waar ze bijna was verdronken. Ze werd gered, opgeknapt en de foto van Xia werd gepubliceerd om de baasjes te vinden. Niemand meldde zich echter en omdat de hond geen identificatiechip heeft, weet men niet waar de hond vandaan is gekomen.

Drie jaar later heeft Xia nog steeds geen adoptiefamilie gevonden en wacht ze geduldig op de kans weer deel uit te kunnen maken van een huishouden. Volgens het opvangcentrum is Xia een sociale, volgzame, knuffelige en speelse hond die nooit problemen heeft gegeven. Veel honden die na Xia in het opvangcentrum kwamen wisten wél een familie te vinden, maar Xia bleef vaak alleen achter.

Uiteraard wordt Xia goed verzorgd in het Arca de Noia opvangcentrum, maar ze heeft een familie nodig die haar veel aandacht geeft. Wat is het probleem? Waarschijnlijk omdat Xia drie tot vijf jaar oud is en daarnaast geen rashond maar een kruising tussen een Sharpei en ander ras. Verder heeft Xia huidproblemen waar ze elke dag een pilletje voor moet nemen en eenmaal in de week gewassen moet worden. Maar volgens het opvangcentrum is dat geen enkel probleem voor het dagelijks leven van de hond.

Misschien dat Xia nu wel een familie kan vinden want ze verschijnt op de website Nius, is verschenen in de regionale krant La Voz de Galicia en ze is ook te zien geweest in een programma op Telecinco, een van de vele Spaanse televisiekanalen. Heb jij interesse op Xia te adopteren en haar een goed huishouden te geven, neem dan contact op met Arca de Noia, dat kan via de Facebookpagina.

Ga naar de inhoud