Netflix bevestigt releasedatum voor het derde seizoen van een van de meest bekeken Spaanse series

Netflix bevestigt releasedatum voor het derde seizoen van een van de meest bekeken Spaanse series
Beeld: Netflix / web

Netflix bevestigt releasedatum voor het derde seizoen van een van de meest bekeken Spaanse series

Netflix heeft de releasedatum bevestigd voor het derde seizoen van Entrevías, een van de populairste Spaanse series op het platform. De serie, met José Coronado in de hoofdrol, was de meest bekeken Spaanse serie in de eerste helft van 2023. Het andere goede nieuws is dat de opnames voor het vierde seizoen ook al afgerond zijn.

Entrevías ging twee jaar geleden in première op het Spaanse televisiekanaal Telecinco en werd meteen een sensatie met twee miljoen kijkers per week. De serie volgt José Coronado als Tirso, een gepensioneerde legerveteraan en ijzerwarenhandelaar aan wie een Vietnamees kleindochtertje wordt toegewezen.

De afleveringen werden enkele maanden later toegevoegd aan Netflix, waar de serie opnieuw succesvol was onder een ander internationaal publiek. Hoewel de serie geen kijkcijferrecords zoals La Casa de Papel heeft gebroken, hield het zijn populariteit vast gedurende meerdere weken en overtrof het alle Spaanse Netflix-originele series.

Volgens de meest recente gegevens was Entrevías de meest bekeken Spaanse serie op Netflix tijdens de eerste helft van 2023, zelfs nog vóór La Chica de la Nieve, een andere serie met José Coronado.

Tweede seizoen

Het tweede seizoen van Entrevías, dat direct na het eerste werd gefilmd en uitgezonden, trok 140 miljoen bekeken uren op Netflix. Gezien dit succes besloot Mediaset España nog twee seizoenen, bestaande uit 16 nieuwe afleveringen, te bestellen.

Hoewel het tweede seizoen eindigde met een min of meer gelukkige familie, lieten de schrijvers meerdere losse eindjes zoals het lot van het corrupte personage Ezequiel, gespeeld door Luis Zahera. Ook werd de ex-vrouw van Tirso, Maica, geïntroduceerd.

Derde seizoen plot

De acht afleveringen van het derde seizoen, dat afgelopen herfst werd uitgezonden op Telecinco, bevatten enkele opvallende gebeurtenissen, waaronder (spoiler alert!) het vertrek van een belangrijk personage en de komst van actrice Michelle Calvó als een oude vriendin van Ezequiel.

Bijna drie maanden na de finale op Telecinco voegt Netflix het derde seizoen van Entrevías op 23 februari toe aan het platform. Dit is echter niet het laatste seizoen, want seizoen vier is al opgenomen. Fans kunnen dus over enkele dagen verder kijken met de avonturen van Tirso en zijn familie en buurtgenoten in de wijk Entrevías in Madrid.

Waarom zo succesvol?

Een groot deel van de aantrekkingskracht van Entrevías is het mysterieuze, spannende verhaal dat kijkers telkens weer weet te boeien. Met onverwachte wendingen, kleurrijke karakters, actie en emotiedrama weet de serie een scala aan ingrediënten te combineren.

Telkens zijn er nieuwe geheimen en spanningen die opgelost moeten worden, zoals de invloed van de corrupte Ezequiel en de introductie van Tirso’s ex-vrouw Maica in seizoen 3. Deze mysterieuze elementen zorgen ervoor dat kijkers aan de buis gekluisterd blijven.

Tegelijkertijd is Entrevías geworteld in het alledaagse leven van de Madridse wijk waarin de serie zich afspeelt. De personages kampen met herkenbare sociale kwesties en financiële zorgen die het drama een realistisch tintje geven.

Deze combinatie van realistische, alledaagse drama’s en spannende mysterieplots is voor veel kijkers enorm verslavend gebleken. Entrevías weet de juiste snaar te raken.

Ga naar de inhoud