skip to Main Content
Meer dan de helft van de werkende Spanjaarden krijgt de overuren niet uitbetaald

Meer dan de helft van de werkende Spanjaarden krijgt de overuren niet uitbetaald

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een studie van Adecco en Infoempleo heeft de helft van de werknemers in Spanje het gevoel dat ze niet gewaardeerd worden in het bedrijf. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft van de werkende Spanjaard de extra uren die men werkt niet of niet voldoende krijgt uitbetaald.

Een 58,7% van de Spanjaarden die extra uren of overuren moet maken krijgt deze doorgaans niet uitbetaald of slechts gedeeltelijk, aldus een studie van Adecco en Infoempleo. 46,4% zegt dat ze geen financiële vergoeding krijgt en ook geen extra dagen vrij terwijl 13% aangeeft dat ze geen extra uren betaald krijgt en men alleen kan kiezen uit extra dagen vrij. Een 31% van de ondervraagden zegt dat ze wel de extra uren uitbetaald krijgen en 10,5% zegt dat ze kunnen kiezen voor extra uitbetaling of ter compensatie extra uren/dagen vrij.

Maar, zegt het onderzoek, uit de gegevens blijkt tevens dat slechts 39% van de werkende Spanjaarden ook daadwerkelijk overuren (moet) maken. Wat het onderzoek echter ook aangeeft is dat de helft van de Spanjaarden zich niet gewaardeerd voelen binnen het bedrijf waar ze werken.

Iets meer dan de helft (51,2%) van de ondervraagden zegt dat het werk dat ze doen onder hun opleiding is terwijl meer dan de helft van de respondenten van mening is dat het hun taak niet in overeenstemming is met hun kwalificaties. Een 47,1% gelooft dat er een evenwicht is tussen hun kwalificaties en hun werk.

Een 66,7% is tevreden met hun baan maar een 41,1% zegt dat ondanks dat ze tevreden zijn met hun werk ze toch op zoek zijn naar een andere en betere baan omdat de arbeidsomstandigheden niet zijn zoals ze willen. Een 24% van de respondenten is niet tevreden met hun werk terwijl 12,5% van de ondervraagden zegt tevreden te zijn met hun baan en ook geen verandering wil.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken