Meer dan de helft van de werkende Spanjaarden krijgt de overuren niet uitbetaald

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een studie van Adecco en Infoempleo heeft de helft van de werknemers in Spanje het gevoel dat ze niet gewaardeerd worden in het bedrijf. Daarnaast blijkt dat meer dan de helft van de werkende Spanjaard de extra uren die men werkt niet of niet voldoende krijgt uitbetaald.

Een 58,7% van de Spanjaarden die extra uren of overuren moet maken krijgt deze doorgaans niet uitbetaald of slechts gedeeltelijk, aldus een studie van Adecco en Infoempleo. 46,4% zegt dat ze geen financiële vergoeding krijgt en ook geen extra dagen vrij terwijl 13% aangeeft dat ze geen extra uren betaald krijgt en men alleen kan kiezen uit extra dagen vrij. Een 31% van de ondervraagden zegt dat ze wel de extra uren uitbetaald krijgen en 10,5% zegt dat ze kunnen kiezen voor extra uitbetaling of ter compensatie extra uren/dagen vrij.

Maar, zegt het onderzoek, uit de gegevens blijkt tevens dat slechts 39% van de werkende Spanjaarden ook daadwerkelijk overuren (moet) maken. Wat het onderzoek echter ook aangeeft is dat de helft van de Spanjaarden zich niet gewaardeerd voelen binnen het bedrijf waar ze werken.

Iets meer dan de helft (51,2%) van de ondervraagden zegt dat het werk dat ze doen onder hun opleiding is terwijl meer dan de helft van de respondenten van mening is dat het hun taak niet in overeenstemming is met hun kwalificaties. Een 47,1% gelooft dat er een evenwicht is tussen hun kwalificaties en hun werk.

Een 66,7% is tevreden met hun baan maar een 41,1% zegt dat ondanks dat ze tevreden zijn met hun werk ze toch op zoek zijn naar een andere en betere baan omdat de arbeidsomstandigheden niet zijn zoals ze willen. Een 24% van de respondenten is niet tevreden met hun werk terwijl 12,5% van de ondervraagden zegt tevreden te zijn met hun baan en ook geen verandering wil.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.