Inwoners dorp in Palencia ontvangen enveloppen met 50 euro

Inwoners dorp in Palencia ontvangen enveloppen met 50 euro
Beeld: Pixabay

Inwoners dorp in Palencia ontvangen enveloppen met 50 euro

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALENCIA – Tenminste 16 tot 20 inwoners van het dorp Villarramiel in de provincie Palencia (Castilla y León) hebben in hun brievenbus of onder de deur enveloppen gekregen met daarin 50 euro en in sommige gevallen hogere bedragen. Inwoners staan voor een raadsel en weten niet wie de gulle gever is.

Terwijl veel ontvangers van het geld naar de bank gingen of naar de Guardia Civil om te controleren of het om echt geld gaat, vraagt iedereen zich af waar het geld vandaan komt en waarom de gulle gever, die in Spanje ‘Robin Hood’ wordt genoemd, geld geeft aan mensen die hij of zij niet waarschijnlijk kent.

Een van de inwoners zegt dat ze voor een complete verrassing stond toen in de brievenbus naast de gebruikelijke enveloppen met rekeningen ook een bruine envelop zat met 50 euro erin. Dat geld is al uitgegeven in de plaatselijke slager maar ook zij vraagt zich af waar het geld vandaan komt en vooral waarom zij dit heeft ontvangen.

Luisa ontving ook een enveloppe met 50 euro erin maar daar stond bijgeschreven ‘La reina de la casa’ ofwel de koningin van het huis, een opmerking waar zij niet zo blij mee is. Daarnaast was er een rood hartje bij getekend.

De politie meent dat er in totaal zo’n duizend euro is gegeven in tientallen enveloppen. Maar niemand weet wie de gulle gever is en waarom deze het geld heeft gegeven aan de inwoners van het dorp Villarramiel (ongeveer 800 inwoners).

Ook de burgemeester heeft geen idee wie de gever is maar wil nog niet spreken van een ‘Robin Hood’ want daarvoor moet iemand (volgens de legende) geld van de rijke mensen gestolen hebben en dat aan de arme mensen geven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.