Search
menu
Search

Inwoners dorp in Palencia ontvangen enveloppen met 50 euro

Oeps ... foto ontbreekt!

Inwoners dorp in Palencia ontvangen enveloppen met 50 euro

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALENCIA – Tenminste 16 tot 20 inwoners van het dorp Villarramiel in de provincie Palencia (Castilla y León) hebben in hun brievenbus of onder de deur enveloppen gekregen met daarin 50 euro en in sommige gevallen hogere bedragen. Inwoners staan voor een raadsel en weten niet wie de gulle gever is.

Terwijl veel ontvangers van het geld naar de bank gingen of naar de Guardia Civil om te controleren of het om echt geld gaat, vraagt iedereen zich af waar het geld vandaan komt en waarom de gulle gever, die in Spanje ‘Robin Hood’ wordt genoemd, geld geeft aan mensen die hij of zij niet waarschijnlijk kent.

Een van de inwoners zegt dat ze voor een complete verrassing stond toen in de brievenbus naast de gebruikelijke enveloppen met rekeningen ook een bruine envelop zat met 50 euro erin. Dat geld is al uitgegeven in de plaatselijke slager maar ook zij vraagt zich af waar het geld vandaan komt en vooral waarom zij dit heeft ontvangen.

Luisa ontving ook een enveloppe met 50 euro erin maar daar stond bijgeschreven ‘La reina de la casa’ ofwel de koningin van het huis, een opmerking waar zij niet zo blij mee is. Daarnaast was er een rood hartje bij getekend.

De politie meent dat er in totaal zo’n duizend euro is gegeven in tientallen enveloppen. Maar niemand weet wie de gulle gever is en waarom deze het geld heeft gegeven aan de inwoners van het dorp Villarramiel (ongeveer 800 inwoners).

Ook de burgemeester heeft geen idee wie de gever is maar wil nog niet spreken van een ‘Robin Hood’ want daarvoor moet iemand (volgens de legende) geld van de rijke mensen gestolen hebben en dat aan de arme mensen geven.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?