Bedelen mag niet meer op straat in Torrevieja

Bedelen mag niet meer op straat in Torrevieja
Beeld: Canva

Bedelen mag niet meer op straat in Torrevieja

ALICANTE – De gemeente Torrevieja in de provincie Alicante heeft een nieuwe coëxistentieverordening aangenomen waarin onder andere staat dat bedelen op straat beboet kan worden tot 1.500 euro. In de verordening wordt gesproken over ‘mendicidad’ waarbij dit niet storend mag zijn voor de bewoners en bezoekers van de stad.

De nieuwe verordening omvat in feite negen soorten situaties of acties die onderhevig zijn aan sancties: aanvallen van de waardigheid van personen, gokken, ongepast gebruik van de openbare ruimte voor spelletjes (denk aan balletje balletje), bezetting van de openbare ruimte voor ‘gedragingen die de vorm aannemen van bedelen’, wildpoepen of -plassen, ongeoorloofde verkoop van eten, drinken en andere producten, ongeoorloofde activiteiten en dienstverlening, oneigenlijk gebruik van de openbare ruimte en de consumptie van alcoholische dranken.

In het geval van bedelen en de andere situaties of acties die onderhevig zijn aan sancties, zijn er twee boetes mogelijk: een ‘kleine overtreding’ met een boete van maximaal 750 euro en een ‘ernstig misdrijf’ met een boete van 750,01 tot 1.500 euro. Bij het bedelen wordt dat als een ‘ernstig misdrijf’ beschouwd als bedelarij direct of indirect wordt verricht onder begeleiding van minderjarigen of mensen met een handicap. Over het bedelen met een of meerdere honden wordt niets gezegd.

Met deze nieuwe verordening wil de gemeente het bedelen voorkomen in Torrevieja waarbij agenten van de Policía Local middelen hebben om sancties te kunnen geven. Tegelijk moeten agenten bedelaars informeren over de verschillende manieren waarop men hulp kan krijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.