Hoe kun je de brandstofprijzen zien bij Spaanse tankstations via Google Maps?

Hoe kun je de brandstofprijzen zien bij Spaanse tankstations via Google Maps?
Beeld: Google Maps / screenshot

Hoe kun je de brandstofprijzen zien bij Spaanse tankstations via Google Maps?

MADRID – Google maps is wellicht op WhatsApp na wel de meest gebruikte smartphone app ter wereld en dat is niet voor niets. Niet alleen kun je allerlei kaarten en plattegronden bekijken en/of navigeren met de ingebouwde GPS functie, maar Google Maps is ook steeds meer een sociaal netwerk geworden met veel informatie van gebruikers over hotels, bars, restaurants en bezienswaardigheden. Sinds januari 2021 tonen de kaarten in de smartphone app ook de tankstations en de brandstofprijzen in Spanje.

Als je ergens bent in Spanje en moet tanken maar graag de prijzen van te voren al wilt weten, dan kun je gebruik maken van Google Maps om niet alleen de dichtstbijzijnde tankstations te vinden maar ook de brandstofprijzen die men daar hanteert voor benzine (SP95 en SP98), diesel (gasóleo).

Het concept achter het opzoeken op de smartphone van de brandstofprijzen is niets nieuws en bestaat via andere apps al veel langer. Maar Google Maps heeft deze functie nu ook aan de eigen app toegevoegd waardoor de smartphone app weer iets slimmer is geworden.

Hoe werkt het

(zie foto’s onderaan) De optie van de brandstofprijzen is alleen te gebruiken via de laatste versie van Google Maps. Als je een tankstation hebt gezocht op de kaart dan verschijnt onderaan in beeld op een kaartje alleen de prijs voor benzine (SP95). Maar als je op die link klikt verschijnt meer informatie van het desbetreffende tankstation zoals de openingstijden, wanneer het druk is en een telefoonnummer en daarnaast alle andere brandstofprijzen van benzine (SP95 en SP98), diesel (gasóleo). In onderstaande screenshots is een tankstation te zien nabij Cambrils (Tarragona, Catalonië) waar de redactie regelmatig tankt.

Regelmatig plaatsen wij artikelen over de brandstofprijzen in Spanje en de Eu maar dat zijn gemiddelden van de Weekly Oil Bulletin die elke donderdag verschijnt. Die prijzen komen niet altijd overeen met de prijzen die bij de tankstations worden gevraagd omdat deze overal anders zijn. Via Google Maps kun je de actuele prijzen vinden bij de tankstations waar jij vaak tankt of denkt te gaan tanken tijdens een vakantie in Spanje.

In een eerder gepubliceerd artikel hebben wij al eens uitgebreid geschreven over de smartphone app Google Maps en alle handige functies die heel nuttige en makkelijk zijn tijdens een vakantie of als je in Spanje woont. Lees dat artikel HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.