Search
menu
Search

Sneeuw in het achterland van de provincie Málaga

Sneeuw in het achterland van de provincie Málaga
Beeld: @Storm_Malaga / twitter

Sneeuw in het achterland van de provincie Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Storm Celia zorgt niet alleen voor de langverwachte regen in de provincie Málaga en op andere plaatsen in Andalusië maar zorgt er ook voor dat het vanwege de lage temperaturen op diverse plaatsen heeft gesneeuwd. De Sierra de las Nieves en de Serranía de Ronda zijn door een dunne laag sneeuw wit gekleurd waardoor het verkeer hinder ondervindt.

Volgens de gegevens van Hidrosur heeft de regen in de nacht van zondag op maandag voor 90 liter water per vierkante meter gezorgd op diverse plaatsen in de provincie Málaga. Dat is uiteraard goed nieuws voor de stuwmeren en de watervoorziening maar minder goed nieuws als je op vakantie bent in de provincie.

Toch kun je tijdens de vakantie op excursie gaan zoals naar de Sierra de las Nieves en de comarca (streek) Serranía de Ronda waar het gesneeuwd heeft. Dat gebeurt wel vaker maar het is deze winter de eerste keer. Het probleem is wel dat je goed voorbereid moet zijn want op diverse plaatsen is het zonder een 4×4 voertuig lastig rijden en/of zijn de wegen afgesloten.

De sneeuw is onder de 1.000 meter hoogte gevallen wat op zich al bijzonder is in dit deel van de provincie. De sneeuw is met name te merken op de weg tussen Ronda en San Pedro de Alcántara. In de stad Ronda en verschillende dorpen heeft men te maken gehad met ‘agua-nieve’. Verwacht wordt dat er nog meer sneeuw kan vallen de komende dagen. Bekijk HIER foto’s.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?