De kersenbloesem in de Valle del Jerte in Extremadura is spectaculair om te bezoeken

De kersenbloesem in de Valle del Jerte in Extremadura is spectaculair om te bezoeken
Beeld: 123rf

De kersenbloesem in de Valle del Jerte in Extremadura is spectaculair om te bezoeken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁCERES – Het is (bijna) de tijd van het jaar, de primavera of lente waardoor de Valle del Jerte in Extremadura door tienduizenden toeristen en dagjesmensen bezocht wordt vanwege de spectaculaire panoramische vergezichten over de valleien vol met kersenbloesem. Dit wordt ook wel de ‘Fiesta del Cerezo en Flor’ genoemd waarbij meer dan anderhalf miljoen kersenbomen vol in bloei te bekijken zijn.

Belangrijk om te weten is dat de exacte timing van de bloei van de kersenbomen in de Valle del Jerte tijdens de lente van 2023 nog niet bekend is. Hoewel er op dit moment wordt voorspeld dat de bloei zal plaatsvinden tijdens de laatste 10 dagen van maart en begin april, is het belangrijk op te merken dat deze data afhankelijk zijn van de weersomstandigheden in maart en dat deze kunnen veranderen. Het is dus aan te raden om op de hoogte te blijven van de laatste updates en informatie over de bloeiperiode, zodat bezoekers het beste moment kunnen kiezen om de prachtige bloesems te zien.

De Valle del Jerte is gelegen in de provincie Cáceres in de autonome regio Extremadura. Rond de start van de lente is deze vallei gedurende enkele weken wit gekleurd door de bloesem van de meer dan anderhalf miljoen kersenbomen. Het is een spektakel om te zien en het is niet voor niets dat er tienduizenden toeristen naar dit gebied komen om foto’s te maken en rond te rijden in de Valle del Jerte of om de stad Cáceres en de dorpen El Torno, Casas del Castañar en Cabrero te bezoeken.

Rondreis

Om de bloei van de kersenbomen in de Valle del Jerte goed te kunnen zien, is het ideaal om een tour te maken langs alle dorpen in het gebied. Zo kan men genieten van verschillende perspectieven en de prachtige bloesems bewonderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle bomen tegelijk bloeien. Gewoonlijk bloeien de bomen in de lagere gebieden als eerste, en naarmate de dagen verstrijken, bloeien de bomen in de rest van het gebied, eindigend met de bloei in de koudere en hoger gelegen gebieden. Reizigers moeten dus rekening houden met deze variatie en mogelijk wat flexibiliteit in hun planning inbouwen om de bloei op verschillende locaties te kunnen zien.

Hieronder staat een kaart met daarop de ideale auto route  (50 km lang) om de Valle del Jerte en de dorpen Valdastillas, Piornal, Barrado, Cabrero, Casas del Castañar, El Torno en Rebollar te leren kennen. Daarnaast een video waarbij de kersenbloesem of de cerezo en flor vanuit de lucht te zien is. Geniet ervan 🙂

Ga naar de inhoud