In de Spaanse bioscoop: ‘Mari(dos)’ opgenomen in de Pyreneeën van Huesca

In de Spaanse bioscoop: ‘Mari(dos)’ opgenomen in de Pyreneeën van Huesca
Beeld: Barfutura / web (aangepast)

In de Spaanse bioscoop: ‘Mari(dos)’ opgenomen in de Pyreneeën van Huesca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Het afgelopen weekend, het weekend van de Oscaruitreiking, is in de Spaanse bioscopen de film ‘Mari(dos)’ in première gegaan. Het gaat om een komedie met in de hoofdrollen de Spaanse acteur Paco León en Argentijnse acteur Ernesto Alterio en de Catalaanse actrice Lucía Alemany. De film is in zijn geheel opgenomen op bekende plaatsen in de Pyreneeën van Huesca. Onderaan dit artikel is de trailer te zien.

De Aragón Film Commission schat de economische impact van de filmproductie in de Pyreneeën op meer dan 800.000 euro. De productiemaatschappij was in 2022 iets meer dan twee maanden actief in Aragón. Van deze tijd werden 59 dagen besteed aan preproductie taken en 22 dagen aan de opnames, die plaatsvonden van 21 februari tot 4 maart (1e eenheid) en van 7 maart tot 10 maart (2e eenheid) in 2022.

Er werden opnames gemaakt in bekende gebieden in de provincie Huesca die ongetwijfeld door veel filmkijkers herkend zullen worden zoals het Candanchu skigebied, de weg en het Balneario de Panticosa, het voorheen verlaten dorp Lanuza, het rustige dorp Fiscal, de weg tussen Sallent de Gállego en Lanuza ind e Valle de Tena, het Balaitus Hotel in Sallent de Gállego, de weg van het skistation Formigal naar Sallent de Gállego, een huis in de woonwijk Formigal, de omgeving van de Portalet-grens met Frankrijk, het boswachtershuis in de picknickplaats van Oliván en de weg tussen Quinto en Codo

Verhaal

Toni en Emilio, de hoofdpersonages van de film, krijgen hetzelfde tragische telefoontje: hun vrouwen zijn in coma na een lawine in een skistation. Wanneer ze bij de receptie van het ziekenhuis aankomen, maken ze een verrassende ontdekking: hun vrouwen zijn in werkelijkheid dezelfde persoon, Laura (Celia Freijeiro). Jarenlang heeft Laura in het geheim een dubbelleven geleid, een wilde achtbaanrit tussen haar twee gezinnen. Gedwongen om samen te leven totdat Laura ontwaakt en kan worden overgebracht, strijden Emilio en Toni om te bewijzen wie van hen de enige echte echtgenoot is.

De titel van de film ‘Mari(dos)’ is dan ook een samenvoeging van ‘Maridos’ wat echtgenoten betekent en ‘(dos)’ van twee omdat het om twee echtgenoten gaat. In het Engels heeft de film de naam ‘Co-husbands’ gekregen.

Ga naar de inhoud