Meer dan anderhalf miljoen kersenbomen beginnen te bloeien in de Vallei van Jerte

Meer dan anderhalf miljoen kersenbomen beginnen te bloeien in de Vallei van Jerte
Beeld: via canva.com

Meer dan anderhalf miljoen kersenbomen beginnen te bloeien in de Vallei van Jerte

De prachtige bloei van de kersenbomen in de Vallei van Jerte, gelegen in het noorden van Extremadura, is deze woensdag van start gegaan met een indrukwekkende vertoning van meer dan anderhalf miljoen bomen die gedurende maart de hellingen van deze regio wit zullen kleuren. Deze gebeurtenis vindt niet elk jaar op dezelfde data plaats, aangezien het afhankelijk is van de weersomstandigheden in de winter. Meestal komt dit echter voor in de tweede helft van maart en de eerste week van april.

Het Toerismekantoor van de Valle del Jerte heeft aangegeven dat er tot nu toe zeer weinig bloeiende bomen zijn. De kersenbomen voelen echter wel dat het weer stabiel wordt. Langzaam maar zeker komen de eerste bloemen tevoorschijn en over een paar dagen kan iedereen genieten van de bloeiende hellingen. Officieel begint het “Primavera y Cerezo en Flor” festival op 16 maart en eindigt dat op 3 mei (2024).

De Valle del Jerte is gelegen in de provincie Cáceres in de autonome regio Extremadura. Rond de start van de lente is deze vallei gedurende enkele weken wit gekleurd door de bloesem van de meer dan anderhalf miljoen kersenbomen. Het is een spektakel om te zien en het is niet voor niets dat er tienduizenden toeristen naar dit gebied komen om foto’s te maken en rond te rijden in de Valle del Jerte of om de stad Cáceres en de dorpen El Torno, Casas del Castañar en Cabrero te bezoeken.

Rondreis

Om de bloei van de kersenbomen in de Valle del Jerte goed te kunnen zien, is het ideaal om een tour te maken langs alle dorpen in het gebied. Zo kan men genieten van verschillende perspectieven en de prachtige bloesems bewonderen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle bomen tegelijk bloeien. Gewoonlijk bloeien de bomen in de lagere gebieden als eerste, en naarmate de dagen verstrijken, bloeien de bomen in de rest van het gebied, eindigend met de bloei in de koudere en hoger gelegen gebieden. Reizigers moeten dus rekening houden met deze variatie en mogelijk wat flexibiliteit in hun planning inbouwen om de bloei op verschillende locaties te kunnen zien.

Hieronder staat een kaart met daarop de ideale auto route  (50 km lang) om de Valle del Jerte en de dorpen Valdastillas, Piornal, Barrado, Cabrero, Casas del Castañar, El Torno en Rebollar te leren kennen. Daarnaast een video waarbij de kersenbloesem of de cerezo en flor vanuit de lucht te zien is. Geniet ervan 🙂

Ga naar de inhoud