Man in Cantabrië moet zijn ex vrouw achterstallig loon betalen voor haar huishoudelijke werkzaamheden

Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Een man is door een rechter in Castro Urdiales veroordeeld tot het betalen van een geldsom van 23.628 euro aan zijn ex vrouw vanwege huishoudelijke werkzaamheden. De man en vrouw waren vroeger getrouwd, gingen uit elkaar en kwamen later weer terug bij elkaar. Tussen 2007 en 2013 zegde de vrouw haar baan op om zich exclusief bezig te houden met het huishouden. Volgens de rechter heeft de man daar profijt van gehad en dient hij zijn ex vrouw financieel te vergoeden.

Zoals iedereen weet is huishoudelijk werk en alle werkzaamheden die daarmee te maken hebben zeer tijdrovend. Daarnaast wordt het vaak als zwaar werk gezien al wordt het ook weer niet zo heel vaak als “werk” gezien maar wordt het voor lief genomen dat een lid van de familie, bijna altijd de vrouw, zich exclusief bezighoudt met het huishouden.

Dit werd maar weer eens duidelijk tijdens een rechtszaak in de gemeente Castro Urdiales in de deelstaat Cantabrië waar een man en vrouw tegenover elkaar stonden met een onenigheid. De man en vrouw waren jarenlang getrouwd totdat het echtpaar een scheiding van tafel en bed aanvroeg. Niet veel later kwam het tweetal toch weer bij elkaar om samen te wonen terwijl het huwelijk nog niet ontbonden was. Tussen januari 2007 en mei 2013 heeft de vrouw al haar tijd gestoken in het huishouden waar ze ook haar baan voor op had gezegd.

Volgens de rechter had de man veel voordeel bij de huishoudelijke werkzaamheden van zijn vrouw die door het opzeggen van haar baan en zich alleen nog maar bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken in huis, ervoor zorgde dat het tweetal geen huishoudelijke hulp hoefde in te schakelen. Nadat de relatie voor de tweede keer op de klippen liep werd er een definitieve scheiding aangevraagd door de vrouw die een vergoeding wilde hebben voor de laatste jaren waarin ze haar carrière had opgegeven vanwege het huishouden.

De rechter in Castro Urdiales gaf haar gelijk en heeft de ex man opgedragen een schadevergoeding of achterstallig loon te betalen ter waarde van 23.628 euro. Het is de eerste keer in Spanje dat een rechter deze straf oplegt.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.