skip to Main Content
Man in Cantabrië moet zijn ex vrouw achterstallig loon betalen voor haar huishoudelijke werkzaamheden

Man in Cantabrië moet zijn ex vrouw achterstallig loon betalen voor haar huishoudelijke werkzaamheden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTANDER – Een man is door een rechter in Castro Urdiales veroordeeld tot het betalen van een geldsom van 23.628 euro aan zijn ex vrouw vanwege huishoudelijke werkzaamheden. De man en vrouw waren vroeger getrouwd, gingen uit elkaar en kwamen later weer terug bij elkaar. Tussen 2007 en 2013 zegde de vrouw haar baan op om zich exclusief bezig te houden met het huishouden. Volgens de rechter heeft de man daar profijt van gehad en dient hij zijn ex vrouw financieel te vergoeden.

Zoals iedereen weet is huishoudelijk werk en alle werkzaamheden die daarmee te maken hebben zeer tijdrovend. Daarnaast wordt het vaak als zwaar werk gezien al wordt het ook weer niet zo heel vaak als “werk” gezien maar wordt het voor lief genomen dat een lid van de familie, bijna altijd de vrouw, zich exclusief bezighoudt met het huishouden.

Dit werd maar weer eens duidelijk tijdens een rechtszaak in de gemeente Castro Urdiales in de deelstaat Cantabrië waar een man en vrouw tegenover elkaar stonden met een onenigheid. De man en vrouw waren jarenlang getrouwd totdat het echtpaar een scheiding van tafel en bed aanvroeg. Niet veel later kwam het tweetal toch weer bij elkaar om samen te wonen terwijl het huwelijk nog niet ontbonden was. Tussen januari 2007 en mei 2013 heeft de vrouw al haar tijd gestoken in het huishouden waar ze ook haar baan voor op had gezegd.

Volgens de rechter had de man veel voordeel bij de huishoudelijke werkzaamheden van zijn vrouw die door het opzeggen van haar baan en zich alleen nog maar bezig te houden met de dagelijkse gang van zaken in huis, ervoor zorgde dat het tweetal geen huishoudelijke hulp hoefde in te schakelen. Nadat de relatie voor de tweede keer op de klippen liep werd er een definitieve scheiding aangevraagd door de vrouw die een vergoeding wilde hebben voor de laatste jaren waarin ze haar carrière had opgegeven vanwege het huishouden.

De rechter in Castro Urdiales gaf haar gelijk en heeft de ex man opgedragen een schadevergoeding of achterstallig loon te betalen ter waarde van 23.628 euro. Het is de eerste keer in Spanje dat een rechter deze straf oplegt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Te gek om los te laten .Er zijn ook mannen die instaan voor het huishouden . Wat gaat de rechter daar meer doen . Dit is een absurde uitspraak, allen omdat het terug over geld gaat Er zijn andere maatregelen

  2. Goede rechter. kerels denken al snel dat alles Gratis moet zijn door de vrouw.Huishouden doen is zwaar werk, en dan nog gratis Vrouw voor in de late uurtjes, ook gratis.

    1. Het zijn natuurlijk veelal mannnen die het er niet mee eens zijn. In princiepe zijn ze het zelf schuld. Samen werken en zeker samen de huishouding doen zou zoiets voorkomen. De rechter is in ieder geval vrouwvriendelijk.

  3. Ik ken een buitenlander die al 40 jaar getrouwd is en zijn vrouw heeft alleen maar thuis gewerkt in de huishouden. Dus als ze uit elkaar gaan moet dan de man zo’n 160.000 euros betalen volgens het principe van deze rechter. Dat gaat de goede kant op voor de vrouw. Dat worden straks spannende tijden en veel failiete mannen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken