10x steden op het ‘onbekende’ Balearen eiland Menorca

10x steden op het ‘onbekende’ Balearen eiland Menorca
Beeld: Binibeca / Canva

10x steden op het ‘onbekende’ Balearen eiland Menorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Menorca is een van de Balearen die minder bekend is dan de grote broer Mallorca en het kleinere zusje Ibiza maar het is een eiland dat je zeker niet mag missen. Wil je de drukte van de andere Balearen eilanden achter je laten en wil je genieten van een landelijke sfeer met enkele verrassingen, dan zijn deze 10x steden en dorpen een ‘must’. Een ervaring buiten de stad beleven, landschap, gastronomie en cultuur combineren, de drukte vermijden, alles is mogelijk wanneer je geniet van een eiland als Menorca. KijkopSpanje.nl neemt ons mee naar het ‘onbekende ‘Balearen eiland Menorca.

Even iets over Menorca. De Balearen is een eilandengroep gelegen in de Middellandse Zee dat bestaat uit vier bewoonde eilanden: Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. Menorca is van deze vier eilanden bij veel Nederlanders en Belgen het ‘onbekende’ eiland en dat is zeer onterecht. Menorca heeft geweldige baaien met fantastische stranden en de enorme drukte zoals die te vinden is op Mallorca en Ibiza is op Menorca alleen te merken in augustus wanneer de inwoners van Spanje naar Menorca komen. Er is veel te ontdekken op Menorca waaronder de volgende 10x mooiste steden:

mahon
Beeld: Canva

1. Mahón

Het is de hoofdstad van het eiland, een plaats waar enkele lokale producten verschijnen, zoals sobrassada, en ongeëvenaarde gastronomie haar weg vindt. Naast het openen naar een natuurlijke haven die opvalt, beschouwd als de beste ter wereld. Met een breed scala aan bezienswaardigheden, musea en geschiedenis van de Middellandse Zee in de straten. Wist je dat volgens de legende de mayonaise uit deze stad komt?

Ciutadella
Beeld: Canva

2. Ciutadella

Een kustplaats met interessante monumenten, een historisch centrum dat opvalt en de haven om de boten te zien en te genieten van de producten uit de zee. Deze stad op Menorca zou op de lijst moeten staan ​​van degenen die je moet bezoeken.

Es Castell
Beeld: Canva

3. Es Castell

De oorsprong ervan is gerelateerd aan het Castell de San Felipe, een fort bij de ingang van de haven, een van de forten die een uitstekende enclave was tijdens de invasies van het eiland Menorca en de Balearen in het algemeen.

alaior
Beeld: VisitAlaior.es

4. Alaior

Tussen de straten valt de Parochie van Santa Eulàlia, beschermheilige van de stad op, een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. Het landschap van deze stad nodigt uit tot een buitenexcursie om ervan te genieten.

Ferreries, Menorca

5. Ferreries

We kunnen het bezoeken nadat Ciutadella dichtbij is en het zal een heel charmante plek worden. Het kasteel van Santa Águeda is een van de belangrijkste toeristische attracties, we mogen deze kans om het te bezoeken niet missen. Ferreries wordt beschouwd als een van de mooiste steden van Menorca.

6. Llucmaçanes

Llucmaçanes is een klein stadje dat afhankelijk is van Mahón, de meest authentieke landelijke en agrarische omgeving wacht op ons met een unieke schoonheid. We kunnen op zoek gaan naar de stranden.

fornells
Beeld: Canva

7. Fornells 

Fornells ligt in het noorden van het eiland en staat bekend als een typisch Menorcaans vissersdorp. De Fornells Tower is een van de meest representatieve en bezochte gebouwen in de omgeving, het werd gebouwd door de Engelsen.

Es Mercadal
Beeld: Canva

8. Es Mercadal 

Gelegen aan de voet van de hoogste berg van Menorca, Monte Toro. Het is een stad met een uniek landschap dat ons zal helpen genieten van een bevoorrecht uitzicht uit de eerste hand over het hele eiland.

MENORCA

9. Sant lluis

De witte huizen die de Fransen tijdens de zevenjarige oorlog hebben gebouwd, zijn het meest opvallende element van Sant Lluís. Een stad met veel geschiedenis. De verfranste aanraking van de kerk is een van de sites die we niet mogen missen.

Monestir de Santa Clara framed by Sant Climent arch, Ciutadella, Menorca, Spain

10. Sant Climent

Sant Climent ligt op een paar kilometer van de luchthaven van Mahón, het is ideaal voor een korte vakantie op zoek naar de ontdekking van het meest landelijke deel van Menorca. Als we met Pasen weinig tijd hebben, kunnen we deze prachtige plek bezoeken.

Binibeca

11. Binibeca (viejo)

Dit is geen stad en daarom komt Binibeca niet in de top 10 maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Binibeca kan omschreven worden als een wit dorp wat prachtig opgezet is met mooie gebouwen en smalle steegjes die je vanzelf naar verrassende hoekjes brengen. Het is gee oud dorp want het werd gesticht in 1964 als een wijk van Sant Lluis.

Dit artikel is geschreven door de redactie van www.kijkopspanje.nl. Op die website staan (actuele) interessante artikelen, links en blogs over Spanje met informatie over steden, cultuur, reizen, bezienswaardigheden, taal, eten en drinken en andere wetenswaardigheden. Wil je dus meer achtergrond informatie hebben over de cultuur, gastronomie, architectuur, natuur etc. in Spanje, bezoek dan eens www.kijkopspanje.nl.

Ga naar de inhoud