Het grootste paasei ter wereld is te vinden in PortAventura aan de Costa Dorada

Het grootste paasei ter wereld is te vinden in PortAventura aan de Costa Dorada
Beeld: @Portaventura_ES / twitter

Het grootste paasei ter wereld is te vinden in PortAventura aan de Costa Dorada

TARRAGONA – Het pretpark PortAventura heeft de primeur want vlakbij de ingang staat het grootste paasei ter wereld. Deze ‘huevo de pascua’ is maar liefst 16 meter hoog en heeft inmiddels een plaatsje in het Guinness World Record boek gekregen. Het reuze paasei is een van de trekpleisters en selfie-kanon tijdens de allereerste Easter Celebration van PortAventura.

Het enorme paasei is 16 meter hoog en heeft een diameter van bijna 11 meter. Het is een kleurig eitje geworden dat meteen na binnenkomst bij het meer in het deel Mediterrània te zien is. Het paasei is gemaakt door de kunstenaar Julio Luzán in Huesca (Aragón) en heeft een gewicht van maar liefst 12 ton. Het grootste ‘huevo de pascua’ ter wereld is inmiddels door Guinness World Records erkend.

Het vier verdiepingen hoge ei is in een week tijd opgebouwd en bestaat uit 12 delen per verdieping. Het PortAventura ei heeft het oude Braziliaanse record verbroken. Toen was er een ei met het Wereldrecord van 15,02 meter hoog met een diameter van 8,72 meter. Het ei is onderdeel van de Easter Celebration dat van 8 april tot 8 mei plaatsvindt.

PortAventura World werd op vrijdag 8 april weer geopend en iedereen die fan is van achtbanen en andere pretpark-attracties kan weer terecht in het mooie thematische pretpark aan de Costa Dorada. En men heeft er zin in want het pretpark hoopt de 5,2 miljoen bezoekers die in het pre-Covid jaar 2019 gehaald werden te evenaren en zelfs te overtreffen met 5,3 miljoen bezoekers, met name uit het buitenland nu de grenzen weer volledig open zijn en er geen corona-restricties meer gelden.

In 2021 wist PortAventura ongeveer 75% van het aantal bezoekers van 2019 te halen en dit jaar moet dat dus overtroffen worden, met name door de Franse en Britse toeristen die traditiegetrouw veel naar het pretpark komen. Zowel PortAventura als Ferrari Land en Caribe Aquatic Park (vanaf 4 juni) zijn net zoals de hotels voor 100% geopend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.