‘Geheime’ pagina van Ryanair om de goedkoopste vluchten te zoeken

‘Geheime’ pagina van Ryanair om de goedkoopste vluchten te zoeken
Beeld: Ryanair / web

‘Geheime’ pagina van Ryanair om de goedkoopste vluchten te zoeken

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ryanair is zonder twijfel de grootste luchtvaartmaatschappij binnen Europa met de meeste vluchten, bestemmingen en reizigers. Verder heeft de bekende Ierse low cost maatschappij ook vaak (maar niet altijd) de goedkoopste vliegtickets, al moet je soms wel geluk hebben om deze te kunnen reserveren, en komen er altijd extra kosten bij. Maar wist je dat Ryanair zelf een ‘geheime’ pagina heeft waar je de goedkoopste tickets makkelijk kunt terugvinden?

Waarschijnlijk is het voor veel Ryanair-reizigers geen geheim, maar misschien voor anderen weer wel. Op DEZE pagina kun je in het Nederlands zoeken naar de goedkoopste vliegtickets van Ryanair vanaf en naar bepaalde bestemmingen. Wat je moet doen is de luchthaven van vertrek kiezen, gevolgd door de luchthaven van aankomst. Daarna kun je een budget kiezen waarbij deze standaard op 150 euro staat, maar ook verlaagd kan worden naar 100, 80, 60, 50 en 20 euro of minder. Je kunt het bedrag ook verhogen als je meer resultaten wilt zien. Klik daarna op de grote blauwe knop ‘Doorgaan’.

NOTA: Voor reizigers in België kun je naar DEZE pagina gaan en voor reizigers vanuit Spanje kun je naar DEZE pagina van Ryanair gaan.

Als voorbeeld hebben we gekeken naar (vertrek) Barcelona El Prat, (naar) Eindhoven, (budget) 150 euro. Voor de dagen van april kregen we een bedrag van 27,86 euro te zien op 23 april, 41,23 euro op 20 april, 101,01 euro op 27 april en 102,84 euro op 30 april. Je kunt echter verder kijken door op de maanden te klikken bovenaan zoals mei met de goedkoopste vlucht op 28 mei voor 42,69 euro. Er zijn twee manieren om deze prijzen te bekijken, door een kaart (grafiek) of per maand, waarbij de laatste optie overzichtelijker is omdat je in een oogopslag alle volle vluchten kunt zien, maar ook alle prijzen.

Deze ‘geheime’ pagina op de website van Ryanair is dus een handig hulpmiddel om de goedkoopste tarieven te bekijken. Houd er wel rekening mee dat de prijzen continue aan veranderingen onderhevig zijn, en dat er altijd extra kosten bijkomen zoals priority, rolkoffers en handbagage, stoelkeuze, etc.

Ga naar de inhoud