Illegale kwekerij van kemphanen opgedoekt nabij Barcelona

Illegale kwekerij van kemphanen opgedoekt nabij Barcelona
Beeld: Canva

Illegale kwekerij van kemphanen opgedoekt nabij Barcelona

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Vlak bij Barcelona werd door de politie een illegale kwekerij van kemphanen ontdekt. Een groot deel van de hanen werd ingezet bij illegale gevechten. Die gevechten worden georganiseerd voor het plezier en het wedden op welke haan zal winnen.

Hanengevechten zijn gevechten tussen twee hanen van hetzelfde ras. Het hanenras werd door de mens geselecteerd en wordt ingezet bij gevechten voor het plezier en omwille van weddenschappen. Hanengevechten werden 1500 jaar geleden al gehouden in China. Ook in het oude Rome maakten ze deel uit van de folklore. De Spanjaarden brachten de gewoonte later dan weer naar Latijns-Amerika. Vandaag de dag zijn ze in Spanje verboden, omdat ze worden gezien als dierenmishandeling.

In het Parc Agrari van de Baix Llobregat nabij Barcelona werden in een illegale kwekerij 75 kemphanen en 30 kippen gevonden. Ze hadden verwondingen aan de kammen, weinig of gebroken pluimen en metalen voorwerpen aan de poten gebonden (om hun tegenstanders te verwonden of doden). Twee mannen werden aangehouden die zonder vergunning de kwekerij open hielden.

Naast de hanen werd ook een kamer met verdachte medicatie gevonden. Er valt af te wachten welke straf de mannen boven het hoofd hangt. Voor deze soort inbreuken bestaan vandaag de dag boetes tot 45.000 euro in Spanje. De installatie wordt zeker en vast gesloten en de mannen wacht waarschijnlijk een verbod op het houden van dieren voor een periode tussen de twee maanden en vijf jaar.

Ga naar de inhoud