Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video

Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video
Beeld: Voorbeeldfoto / Wikimedia

BARCELONA – Opnieuw heeft men op heldere videobeelden diverse soorten walvissen kunnen opnemen die voor de Catalaanse kust zijn gesignaleerd. In totaal werden er voor de kust van de provincies Barcelona en Tarragona zeven soorten walvis- en dolfijnachtigen waargenomen.

De non-profit organisatie EDMAKTUB heeft op de sociale media een video geplaatst met daarop beelden die zijn opgenomen met een drone en onderwatercamera. Op de video zijn zeven verschillende walvis- en dolfijnachtigen te zien waaronder de potvis (cachalote), gewone vinvis (rorcual común), griend (calderón común) en gestreepte dolfijn (delfín listado).

Volgens de non-profit organisatie zijn het unieke beelden want het gaat om sommige exemplaren die niet vaak gezien worden voor de Catalaanse kust. De videobeelden werden het afgelopen weekend (11 en 12 mei) gemaakt voor de kust van Vilanova i la Geltru en Sitges langs de Costa del Garraf (Costa Barcelona).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Waar kun je walvissen kijken in Spanje[/su_note]

Sinds 2013 is de non-profit organisatie EDMAKTUB bezig met opnames voor het project Proyecto Rorqual2019 dat dienst doet als studie en observatie van de potvissen en gewone vinvissen in de zee voor de kust van de provincies Barcelona en Tarragona. Sinds 2014 heeft de organisatie 68 potvissen en 48 andere walvisachtigen en tientallen dolfijnachtigen waargenomen en in veel gevallen op video vast kunnen leggen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
loesaukes@gmail.com

Prachtig om te zien!

info@vuuraanzee.nl

Dank!

Linda

Prachtig ,heel mooi.
Dank U wel

Janus

De Duitsers zijn vroeg dit jaar, net als de dolfijnen!????

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.