skip to Main Content
Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video
Voorbeeldfoto / Wikimedia

Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Opnieuw heeft men op heldere videobeelden diverse soorten walvissen kunnen opnemen die voor de Catalaanse kust zijn gesignaleerd. In totaal werden er voor de kust van de provincies Barcelona en Tarragona zeven soorten walvis- en dolfijnachtigen waargenomen.

De non-profit organisatie EDMAKTUB heeft op de sociale media een video geplaatst met daarop beelden die zijn opgenomen met een drone en onderwatercamera. Op de video zijn zeven verschillende walvis- en dolfijnachtigen te zien waaronder de potvis (cachalote), gewone vinvis (rorcual común), griend (calderón común) en gestreepte dolfijn (delfín listado).

Volgens de non-profit organisatie zijn het unieke beelden want het gaat om sommige exemplaren die niet vaak gezien worden voor de Catalaanse kust. De videobeelden werden het afgelopen weekend (11 en 12 mei) gemaakt voor de kust van Vilanova i la Geltru en Sitges langs de Costa del Garraf (Costa Barcelona).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Waar kun je walvissen kijken in Spanje[/su_note]

Sinds 2013 is de non-profit organisatie EDMAKTUB bezig met opnames voor het project Proyecto Rorqual2019 dat dienst doet als studie en observatie van de potvissen en gewone vinvissen in de zee voor de kust van de provincies Barcelona en Tarragona. Sinds 2014 heeft de organisatie 68 potvissen en 48 andere walvisachtigen en tientallen dolfijnachtigen waargenomen en in veel gevallen op video vast kunnen leggen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken