Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video

Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video
Beeld: Voorbeeldfoto / Wikimedia

Walvissen en dolfijnen voor de Catalaanse kust op video

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Opnieuw heeft men op heldere videobeelden diverse soorten walvissen kunnen opnemen die voor de Catalaanse kust zijn gesignaleerd. In totaal werden er voor de kust van de provincies Barcelona en Tarragona zeven soorten walvis- en dolfijnachtigen waargenomen.

De non-profit organisatie EDMAKTUB heeft op de sociale media een video geplaatst met daarop beelden die zijn opgenomen met een drone en onderwatercamera. Op de video zijn zeven verschillende walvis- en dolfijnachtigen te zien waaronder de potvis (cachalote), gewone vinvis (rorcual común), griend (calderón común) en gestreepte dolfijn (delfín listado).

Volgens de non-profit organisatie zijn het unieke beelden want het gaat om sommige exemplaren die niet vaak gezien worden voor de Catalaanse kust. De videobeelden werden het afgelopen weekend (11 en 12 mei) gemaakt voor de kust van Vilanova i la Geltru en Sitges langs de Costa del Garraf (Costa Barcelona).

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Waar kun je walvissen kijken in Spanje [/su_note]

Sinds 2013 is de non-profit organisatie EDMAKTUB bezig met opnames voor het project Proyecto Rorqual2019 dat dienst doet als studie en observatie van de potvissen en gewone vinvissen in de zee voor de kust van de provincies Barcelona en Tarragona. Sinds 2014 heeft de organisatie 68 potvissen en 48 andere walvisachtigen en tientallen dolfijnachtigen waargenomen en in veel gevallen op video vast kunnen leggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.