Fietsende Nederlander tijdens Camino de Santiago verrast door corona-crisis

Fietsende Nederlander tijdens Camino de Santiago verrast door corona-crisis
Beeld: Salamanca24horas

Fietsende Nederlander tijdens Camino de Santiago verrast door corona-crisis

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO – Er zijn veel Nederlanders en Belgen die naast andere nationaliteiten compleet verrast werden toen zij zich in Spanje bevonden toen op 14 maart de noodtoestand werd afgekondigd in Spanje. Veel van hen bevonden zich op dat moment in een hotel, vakantiewoning, appartement, op een camping of in de camper. Maar Peter Grunder bevond zich met zijn fiets middenin de Camino de Santiago pelgrimsroute in een herberg.

In feite was Peter Grunder al een maand aan het fietsen in Spanje op weg naar Marokko. Op het moment van de afkondiging van de noodtoestand waarna alles veranderde in Spanje bevond Peter zich bij de herberg Albergue Parroquial Santa María in de gemeente Fuenterroble de Salvatierra, provincie Salamanca in Castilië en León.

Maar de Nederlander Peter is niet alleen want samen met hem zitten er nog meer reizigers ‘vast’ in de herberg, zij komen uit Ierland, Italië, Honduras, Verenigde Staten en uit Spanje. In totaal zijn het tien personen die tijdelijk een onderkomen hebben gevonden in de Albergue Parroquial Santa María.

Om de tijd tijdens de noodtoestand en corona-crisis te doden zijn deze reizigers begonnen met werkzaamheden op, aan en rondom de herberg waarbij ze hun kunsten en kennis gebruiken. Peter is kunstenaar en maakt pentekeningen en aquarellen en heeft naar eigen zeggen niets te klagen. Zo heeft hij samen met de andere tijdelijke bewoners de ruimte, hebben ze wifi, wordt er goed voor elkaar gezorgd en is het een grote familie geworden. 

Terwijl andere inwoners bv. zonnepanelen aanbrengen, metselen, tuinieren of timmerwerk verrichten, maakt Peter mooie tekeningen op deuren en andere houten panelen. Peter decoreert ook de muilezel karren waarmee de eigenaar van de herberg elk jaar een bedevaart maakt waarmee zij zelf in Rome en Noorwegen is geweest.

Ondertussen zijn er al twee opnames voor de Spaanse televisie gemaakt. Bekijk deze hieronder.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.