Moederbedrijf Zara Inditex sluit deze zomer 56 winkels in Spanje

Moederbedrijf Zara Inditex sluit deze zomer 56 winkels in Spanje
Beeld: 123rf

Moederbedrijf Zara Inditex sluit deze zomer 56 winkels in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het moederbedrijf van de bekende kledingwinkelketen Zara is Inditex en deze heeft aangekondigd in de maanden juni, juli en augustus in Spanje 56 winkels te gaan sluiten. Het merendeel van de winkels is van de merken Oysho, Stradivarius en Zara Home die zijn te vinden in o.a. Andalusië, Canarische Eilanden, Catalonië, Castilië en León, Valencia regio, Murcia regio en Madrid regio.

Inditex gaat deze zomer 56 winkels sluiten in Spanje om zich zo verder te richten op de digitale verkoop wat tijdens de pandemie enorm populair is geworden in Spanje. Ook gaat de Spaanse multinational zich verder oriënteren op de digitale online verkoop met behoud van de grotere fysieke winkels.

Er worden 13 winkels van Oysho gesloten, 10 winkels van Stradivarius, 10 winkels van Zara Home en 9 Massimo Dutti winkels. Verder worden er 6 Pull & Bear en 6 Zara winkels gesloten, 1 Bershka en 1 Kiddy’s Class winkel.

De 475 werknemers die daardoor zonder werk komen te zitten worden overgeplaatst naar andere winkels zodat er geen ontslagen te betreuren zijn. Het merendeel van de te sluiten winkels zijn klein van formaat en Inditex wil zich meer gaan richten op grotere winkels.

In Andalusië worden 19 winkels gesloten wat invloed heeft op 195 werknemers. In de Madrid regio worden 8 winkels gesloten en worden 83 werknemers overgeplaatst naar andere winkels. In Catalonië worden ook 8 winkels gesloten wat van invloed is op 44 werknemers.

In Galicië worden 5 winkels gesloten met 50 werknemers, in de Murcia regio 4 winkels met 21 werknemers, in de Valencia regio 4 winkels en 22 werknemers, in Castilië en León 3 winkels en 14 werknemers, in Baskenland 2 winkels en 13 werknemers, Canarische Eilanden 2 winkels en 27 werknemers en Aragón 1 winkel en 6 werknemers.

LEESTIP:
Leer de merken van het Spaanse Inditex kennen

Heel Spanje

De 56 winkels die gesloten worden lijken heel wat maar als je weet dat de Inditex groep alleen al in Spanje 1.567 winkels heeft dan gaat het om slechts een klein deel van het totaal.

In Spanje zijn volgens de laatste telling 406 Zara winkels, 274 Stradivarius winkels, 195 Pull & Bear winkels, 180 Massimo Dutti winkels, 169 Oysho winkels, 123 Zara Home winkels en 33 Uterqüe winkels te vinden.

Ga naar de inhoud