Playmobil fabriek in Alicante heeft minder winst door lagere productie

Playmobil fabriek in Alicante draait minder winst door lagere productie
Beeld: Playmobil

Playmobil fabriek in Alicante heeft minder winst door lagere productie

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – In de gemeente Onil in de provincie Alicante staat een fabriek waar in opdracht van het Duitse Playmobil diverse bekende figuren en accessoires gemaakt worden. Dat gebeurt bij Playmobil Iberica waar in maart het boekjaar werd afgesloten met 12% minder omzet maar nog steeds met winst. 

De omzet daalde van 71,9 miljoen euro naar 62,3 miljoen euro van maart 2020 tot maart 2021. Ook de winst van de Spaanse Playmobil fabriek daalde in 12 maanden tijd van 3 miljoen euro naar 2,5 miljoen euro wat volgens het bedrijf nog steeds een goed resultaat is.

Bij Playmobil Iberica zijn 33 mannen en 38 vrouwen werkzaam die net voordat de corona-pandemie losbarstte allemaal vast in dienst werden genomen. Gedurende de hele pandemie tot nu toe bleef de fabriek gewoond functioneren maar werd voor 5 medewerkers van de FunStore in San Sebastian de Los Reyes (Madrid) een ERTE of tijdelijk ontslag aangevraagd. Deze zijn inmiddels weer aan het werk aangezien de Playmobil winkel weer open is.

Deze mannen en vrouwen zijn verantwoordelijk voor diverse bekende Playmobil figuren en accessoires. Zo worden in de Onil fabriek de Spirit producten gemaakt maar de Ghostbusters (Cazafantasmas), Back to the Future (Regreso al Futuro) en Heidi.

Ga naar de inhoud