Telecomgigant Orange ontslaat 485 werknemers in Spanje

Telecomgigant Orange ontslaat 485 werknemers in Spanje
Beeld: 123rf

Telecomgigant Orange ontslaat 485 werknemers in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals andere grote bedrijven heeft ook Orange te lijden tijdens de pandemie en dus moet de telecommunicatiegroep maatregelen nemen. Een van de eerste maatregelen is het ontslaan van 485 werknemers wat 15% van het totaal van circa 3.200 werknemers in Spanje is.

Via een zogenaamde Expediente de Regulación de Empleo (ERE) worden bij Orange España maximaal 485 werknemers ontslagen. Dat aantal kan nog lager worden omdat over twee weken met de vakbonden onderhandeld gaat worden over deze gedwongen ontslagen.

Volgens Orange moet het bedrijf wel werknemers ontslaan vanwege de moordende concurrentie in de telecommunicatie markt in Spanje maar ook vanwege de oorlog met de low cost mobiele telefoonaanbieders.

Om het hoofd boven water te houden en ook concurrerend te blijven moet Orange drastische maatregelen nemen waaronder het ontslaan van 15% van de circa 3.200 werknemers die Orange heeft bij de belangrijkste dochteronderneming van het bedrijf.

De ontslagen zullen niet vallen bij de werknemers van de distributie divisie, mobiele operatoren en telemarketing van Orange. Als je deze afdelingen meerekent heeft Orange circa 7.000 werknemers in Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.