Telecomgigant Orange ontslaat 485 werknemers in Spanje

Telecomgigant Orange ontslaat 485 werknemers in Spanje
Beeld: 123rf

Telecomgigant Orange ontslaat 485 werknemers in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals andere grote bedrijven heeft ook Orange te lijden tijdens de pandemie en dus moet de telecommunicatiegroep maatregelen nemen. Een van de eerste maatregelen is het ontslaan van 485 werknemers wat 15% van het totaal van circa 3.200 werknemers in Spanje is.

Via een zogenaamde Expediente de Regulación de Empleo (ERE) worden bij Orange España maximaal 485 werknemers ontslagen. Dat aantal kan nog lager worden omdat over twee weken met de vakbonden onderhandeld gaat worden over deze gedwongen ontslagen.

Volgens Orange moet het bedrijf wel werknemers ontslaan vanwege de moordende concurrentie in de telecommunicatie markt in Spanje maar ook vanwege de oorlog met de low cost mobiele telefoonaanbieders.

Om het hoofd boven water te houden en ook concurrerend te blijven moet Orange drastische maatregelen nemen waaronder het ontslaan van 15% van de circa 3.200 werknemers die Orange heeft bij de belangrijkste dochteronderneming van het bedrijf.

De ontslagen zullen niet vallen bij de werknemers van de distributie divisie, mobiele operatoren en telemarketing van Orange. Als je deze afdelingen meerekent heeft Orange circa 7.000 werknemers in Spanje.

Ga naar de inhoud