De 10 duurste stranden van Spanje

Wat wel en niet mag op de stranden in Spanje deze zomer
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De website Travelbird heeft stranden over de hele wereld vergeleken wat betreft prijzen en al die resultaten in een onderzoek verwerkt. Daarin staan de resultaten van 327 stranden in meer dan 90 landen waarbij er werd gekeken naar diverse kostenposten die normaal zijn bij een dagje strand.

Bij het onderzoek van Travelbird is gekeken naar kostenposten zoals de kosten van zonnebrandcrème (SPF 20, 200ml) maar ook water (500 ml), Bier (flesje 33 cl), een ijsje, een lunch (één persoon, eten en drinken), faciliteiten (ligbedden, parasols, stoelen, hangmatten etc.) en eventueel extra kosten zoals toegangs- en reiskosten (indien nodig).

Wereldwijd

Wereldwijd gezien staat op de eerste plaats het Ansa Vata strand in Noumea (Nieuw-Caledonië) met een totaal van 78,57 euro gevolgd door Finale Ligure in Ligurië (Italië) met 76,59 euro en op de derde plaats het Yonaha Maehama Beach strand in Okinawa (Japan) met 70,32 euro.

Het duurste Nederlandse strand op deze lijst is het eiland Vlieland in Friesland met een prijs van 53,26 euro waarmee dit strand op de 31e plaats staat. Bloemendaal aan Zee in Noord-Holland staat op de 44e plaats met 50,72 euro. Het duurste strand in België staat op de 149e plaats en is Blankenberge in West-Vlaanderen met een kostprijs van 38,40 euro.

Spanje

De website Hosteltur heeft de 10 duurste stranden van Spanje uit de lijst gehaald en deze verwerkt in grafieken op haar website. Op die lijst staat het La Concha strand (1) in San Sebastián (País Vasco) als duurste op de lijst met een totale prijs van 53,65 euro gevolgd door Platja Empuriabrava (2) aan de Costa Brava (Catalonië) met 53,29 euro, El Cotillo Beach (3) op Fuerteventura (Canarische Eilanden) met 50,11 euro en Cala Millor (4) op Mallorca (Balearen) met 49,51 euro.

Als vijfde staat het Playa de Muro (5) op Mallorca (Balearen) op de lijst met een bedrag van 48,34 euro gevolgd door Costa Caleta (6) op Fuerteventura (Canarische Eilanden) met 46,72 euro, het El Bajondillo (7) strand in Torremolinos aan de Costa del Sol (Andalusië) met 44,14 euro, Playa de ses Illetes (8) op Formentera (Balearen) met 43,29 euro, Maspalomas (9) op Gran Canaria (Canarische Eilanden) met 42,44 euro en als laatste Costa Teguise (10) op Lanzarote (Canarische Eilanden) met 42,18 euro.

Als je interesse hebt kun je de hele lijst van de Strand Prijsindex 2018 van Travelbird HIER bekijken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.