Programma ‘Het Spaanse Dorp’ opgenomen in Polopos (Granada)

Programma ‘Het Spaanse Dorp’ opgenomen in Polopos
Beeld: Wikimedia

Programma ‘Het Spaanse Dorp’ opgenomen in Polopos (Granada)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Vanaf 1 juli kunnen de fans van het succesvolle RTL4-programma ‘Het Italiaanse Dorp’ dat zich afspeelde in het Italiaans Ollolai op Sardinië, weer voor de buis klaar zitten voor een nieuw seizoen. Dit keer vindt de wedstrijd tussen de verschillende koppels echter plaats in het Spaanse dorpje Polopos, in de Alpujarra regio van Granada.

Het was al een tijd bekend dat ‘Het Italiaanse Dorp’ dit jaar ‘Het Spaanse Dorp’ zou gaan worden maar de plaats waar de opnames plaats zouden vinden was lange tijd niet bekend. Er werd veel gespeculeerd maar uiteindelijk is bekend geworden dat het tweede seizoen van het succesvolle programma plaatsvindt in het Andalusische Polopos.

Polopos is gelegen in de Alpujarra regio in Granada. Volgens RTL Boulevard wonen er op dit moment nog maar 60 mensen in het dorp, 58 volwassenen en 2 kinderen terwijl er vroeger minstens 2.000 mensen woonden. Terwijl het dorp Polopos in het achterland ligt, hoort de kustplaats La Mamola ook bij de gemeente Polopos.

Het dorp Polopos bevindt zich in de bergen in het achterland van de Costa Tropical die wellicht meer bekend is vanwege de badplaatsen Motril en Almuñécar. Polopos bevindt zich op ongeveer een uurtje rijden van de stad Granada en kan ook binnen 2 uur vanuit de stad Málaga bereikt worden.

Mocht je nu voor informatie gaan zoeken op internet, let op dat er nog een dorp bestaat met de naam Polopos maar deze is gelegen in de provincie Almería. Daarnaast lijkt de naam van het dorp veel op de in de provincie Alicante gelegen Polop.

Uiteindelijk zullen vijf koppels vanaf 1 juli gaan strijden om de opvolgers van Marije en Ovan, het winnende koppel van seizoen een uit Het Italiaanse Dorp, te worden.

Geheugensteuntje

Voor diegene die het succesvolle programma op RTL4 niet gevolgd hebben, het ging om een realityserie waarin vijf Nederlandse koppels werden gevolgd terwijl ze hun huis van 1 euro opknapten. Ook was ieder koppel bezig om een bedrijfje op te zetten en ondertussen moesten ze weekopdrachten uitvoeren om zo goed te kunnen integreren in het Italiaanse dorp.

Naast de Nederlandse koppels waren er ook hoofdrollen voor de burgemeester van het rustige dorp en voor de inwoners van het slaapstadje Ollolai op het Italiaanse eiland Sardinië. Overigens heeft het programma ervoor gezorgd dat Ollolai een toeristische trekpleister is geworden voor Nederlanders die het eiland bezoeken.

Iets soortgelijks kan ook gaan gebeuren met het Spaanse dorp Polopos dat de hoofdrol zal gaan spelen in de Spaanse versie van het RTL4 programma.

De Spaanse droom

Het opnemen van een realityserie in Spanje is niet helemaal nieuw want dat gebeurde ook alweer 10 jaar geleden in 2009 met “De Spaanse droom”, uitgezonden op NET5.

In dat programma streden 6 koppels om een eigen Bed & Breakfast in het Spaanse Arcos de la Frontera (Cádiz). De koppels werden beoordeeld door het Consejo, een groep die bestond uit vooraanstaande mensen uit het dorp.

Het programma begon met 9 koppels, waarvan het Consejo er uiteindelijk 6 aanwees die in de Bed & Breakfast mochten komen. Het koppel Uko en Lieve wist dat programma toen te winnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.