Top 10 populaire Spaanse series en films bij Netflix

Top 10 populaire Spaanse series en films bij Netflix
Beeld: Freepik

Top 10 populaire Spaanse series en films bij Netflix

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is een gegeven dat de Spaanse en spaanstalige series en films populair en geliefd zijn bij Netflix. Uiteraard is de grote publiekslieveling La Casa del Papel maar er zijn veel meer series en films die populair zijn en wereldwijd veel gekeken worden, ook in Nederland en België. Dit is een kort overzicht van de huidige top 10 van Spaanse series en films. Heb jij ze al gezien?

Perdida

Het gaat hier om een televisieserie van Antena 3, daar waar wel meer populaire Netflix series zijn begonnen. Perdida vertelt het spannende verhaal van Antonio die zoekt naar zijn in Valencia ontvoerde dochter. Hij zorgt ervoor dat hij naar de gevangenis gestuurd wordt in Colombia waarna hij een reeks gebeurtenissen in werking zet. Een advocate wil hem uit de gevangenis halen maar ontdekt dat Antonio zich opzettelijk heeft laten opsluiten. 

White Lines

‘White Lines’ is een 12-delige serie die zich afspeelt op Ibiza maar er zijn ook opnames gemaakt op het buureiland Mallorca. De serie heeft als rode draad in het spannende verhaal de verdwijning van een uit Manchester komende Britse DJ. 20 jaar later wordt de verdwijningszaak heropend als het lichaam van de DJ wordt gevonden en de zus van de verdwenen Brit op zoek gaat naar het ware verhaal achter de dood van haar broer.

Valeria

De Spaanse ‘Seax & The City’, zo wordt Valeria dat zich in Madrid afspeelt ook genoemd. Valeria is een schrijfster in crisis, zowel met haar romans als met haar man en de emotionele afstand die hen scheidt. Valeria neemt toevlucht bij haar drie beste vrienden: Nerea, Carmen en Lola die haar tijdens haar levensreis begeleiden. Valeria en haar vriendinnen worden ondergedompeld in een wervelwind van emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, twijfels, gebroken harten, geheimen, werk, zorgen, vreugden en dromen over de toekomst.

Las Chicas del Cable

Vanaf 3 juli worden de laatste vijf afleveringen van seizoen 5 geplaatst op Netflix waarmee een einde komt aan de avonturen van de Cable Girls. Deze Spaanse serie speelt zich af in de jaren 1920 bij een telefoonmaatschappij in de Spaanse hoofdstad Madrid maar is inmiddels vijf seizoenen verder uitgegroeid tot een volwassene verhaal.

Toy Boy

Een stripper in Málaga wordt na zeven jaar vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces en wil bewijzen dat zijn minnares hem liet opdraaien voor de moord op haar man. Een spannende serie bestaande uit 1 seizoen met 13 afleveringen van elk gemiddeld 60 minuten.

La Víctima número ocho

Niemand is te vertrouwen nadat een bomaanslag in de Baskische stad Bilbao zeven doden heeft geëist en de levens van de vermoedelijke jihadist en iedereen om hem heen kapot heeft gemaakt. Deze serie bestaat uit 1 seizoen met 8 afleveringen van elk gemiddeld 55 minuten.

Hache

Terwijl Helena de liefde en het vertrouwen wint van de leider van een heroïne kartel in het Barcelona van de jaren 60, leert ze ook hoe ze in de bende hogerop kan komen. Deze serie bestaat uit 1 seizoen met 8 afleveringen van elk gemiddeld 45 minuten.

Criminal Spain

De Spanning van het psychologische spel tussen rechercheurs en verdachten is in het verhoorkamer voelbaar. De zoektocht naar antwoorden heeft er soms een morele prijs. Seizoen 1 bestaat uit 3 Spaanse afleveringen van elk gemiddeld 40 minuten. Is de Spaanse Criminal bevallen dan zijn er ook nog Britse, Franse en Duitse Criminal afleveringen. 

El Vecino

Het leven van de egocentrische Javier staat op zijn kop als hij plotseling een superheld wordt en zijn recente ex de opdracht krijgt om zijn identiteit te ontdekken. Het gaat hier om een komische maar ook romantische serie met een Spaanse superheld die al doende leert met zijn superkrachten om te gaan. Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen van elk gemiddeld 30 minuten. Inmiddels is bekend dat er een tweede seizoen komt.

FILM: The Occupant

Een werkloze reclamemanager begint de nieuwe huurders van zijn vorige huis te stalken en zijn motieven richting dit gezin worden erg duister. De hoofdrol wordt gespeeld door de Spaanse acteur Javier Gutiérrez die normaal gesproken komische rollen speelt. Deze spannende psychologische thriller heeft in het Spaans de titel ‘Hogar’ en is door Netflix geproduceerd en duurt 1 uur en 36 minuten.

FILM: El Hoyo/The Platform

Deze Spaanse film wordt op dit moment wereldwijd veel gekeken omdat het enige gelijkenis toont met een thuisisolement (of opgesloten zitten). In de vreemde maar spannende film wordt in een gevangenis een plaat met voedsel verdieping na verdieping neergelaten. De gevangenen bovenin eten genoeg maar onder lijden ze honger. Een opstand dreigt in deze Spaanse film die 1 uur en 34 minuten duurt.

Ga naar de inhoud