Search
menu
Search

Romantische zaterdagavond op 26 juni in de mooiste Spaanse dorpen

Romantische zaterdagavond op 26 juni in de mooiste Spaanse dorpen
Beeld: Freepik (aangepast)

Romantische zaterdagavond op 26 juni in de mooiste Spaanse dorpen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De vereniging van Spanje’s mooiste dorpen laat ondanks de corona-maatregelen in de mooiste dorpen van Spanje toch de vijfde ‘Noche Romántica’ doorgaan. Het gaat om een jaarlijks terugkerend evenement, dit jaar op zaterdagavond 26 juni, dat plaatsvindt in ‘Los Pueblos Más Bonitos de España’.

Sinds 2011 heeft de stichting ‘Los pueblos más bonitos de España’ ofwel de stichting ‘de mooiste dorpen van Spanje’ op haar website en in de eigen toeristengids de mooiste dorpen van Spanje verzameld. Vanaf 1 januari dit jaar zijn er 11 nieuwe mooie dorpen bijgekomen waardoor er nu 105 op de lijst staan.

Dit jaar vindt de V editie plaats van de ‘Noche Romántica’ ofwel de Romantische Avond waarbij alles in het teken staat van de romantiek en liefde. Tijdens de eerste drie edities werd aan de romantische mensen gevraagd om middernacht op alle pleinen van de deelnemende mooiste dorpen te zoenen of kussen. Dat was in 2020 tijdens de vierde editie vanwege de vele corona-maatregelen onmogelijk terwijl de avond toch succesvol gevierd werd.

Dit jaar wil men echter de romantische mensen weer naar de mooiste dorpen van Spanje laten komen en deze dorpen hebben al hun activiteiten plannen bekend gemaakt. De romantische avond begint overal met de speciale video ‘El Vals de la Tierra’ met daarin korte fragmenten van personen die een wals dansen in de mooiste dorpen van Spanje.

Verder kan iedereen meedoen met de Instagram wedstrijd door de leukste, mooiste en meest romantische foto te plaatsen met in de tekst @lospueblosmbe en de hashtag #lanocheromantica2021.

Ben je dus in de buurt van een van de mooiste dorpen van Spanje doe dan ook mee met de ‘Noche Romántica’. Bekijk op DEZE WEBSITE de activiteiten die de deelnemende dorpen organiseren op 26 juni.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?