Een op de vier inwoners van Spanje haalt financieel het einde van de maand niet

Een op de vier inwoners van Spanje haalt financieel het einde van de maand niet
Beeld: 123rf & CIS

Een op de vier inwoners van Spanje haalt financieel het einde van de maand niet

MADRID – Uit de meest recente barometer van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (CIS) blijkt dat 25% ofwel een op de vier inwoners van Spanje het einde van de maand financieel niet haalt. De economische problemen van de inwoners van Spanje zijn opnieuw het grootste probleem waar men zich zorgen om maakt met 45% van de deelnemers die dat als grootste kopzorg aangeeft.

45% lijkt niet veel maar is toch bijna de helft van de inwoners van Spanje en meer dan de 39,8% bij de barometer van vorige maand maar nog wel minder dan de 59,9% in juli 2008 tijdens de economische crisis. 69,1% geeft aan dat de economische situatie slecht tot zeer slecht is terwijl 23,6% aangeeft dat deze juist goed tot zeer goed is.

Wanneer gevraagd wordt naar de gezondheid is dat gedaald naar 20% van de deelnemers die zich daar zorgen om maakt. Het coronavirus en de pandemie zijn zelfs naar 4,1% gezakt. De politiek en de politici doen het nog steeds niet goed bij de inwoners van Spanje wat nog steeds 20% is terwijl 11,9% aangeeft zich zorgen te maken over de regering en de politieke partijen. 9% maakt zich druk om het onderwijs gevolgd door de kwaliteit van het werk met 8,9%, fraude en corruptie met 6,6% en de sociale problemen met 5,5%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.