Duitse toeristen Mallorca: goedkoop vliegen, slapen op het strand en eten bij supermarkt

Duitse toeristen Mallorca: goedkoop vliegen, slapen op het strand en eten bij supermarkt
Beeld: YouTube / screenshot

Duitse toeristen Mallorca: goedkoop vliegen, slapen op het strand en eten bij supermarkt

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ze verlaten het vliegtuig en begeven zich meteen naar Arenal, maar niet zonder eerst een bezoek te brengen aan de lokale super- of minimarkten om alcoholische dranken in te slaan. Ze geven de voorkeur aan overnachten op het strand boven een hotelverblijf. Deze vakantie kiezen Duitse toeristen voor korte reizen van maximaal 24 tot 72 uur om goedkoop te drinken, eventueel drugs te gebruiken en dan terug te keren naar huis. Deze nieuwe trend van ‘drinkvakanties’ naar Arenal baart de lokale bevolking en ondernemers zorgen.

Ongetwijfeld zijn de prijzen uiterst concurrerend. Een minivakantie van Stuttgart naar Palma kan al voor slechts 100 euro. Indien de Duitse toerist kiest voor ‘een beetje luxe’, betekent twee overnachtingen in een hostel in Arenal een uitgave van 115 euro. “Ze arriveren voor slechts één dag, worden ’s ochtends vrijgelaten en brengen de nacht door op het strand. Het concept van halfpension in de hotels van s’Arenal is verdwenen; ze vragen niet langer om verblijf en ontbijt. Deze toeristen wilden eerst een hotel, maar nu zelfs dat niet meer,” betreurt de vicevoorzitter van de buurtvereniging van s’Arenal.

“S’Arenal is een tweede Magaluf geworden. Dit seizoen is de situatie zelfs verergerd omdat het seizoen langer duurt, van maart tot oktober, ondanks de zeer korte reisduur. Dat is te verwachten gezien de goedkope vluchten die beschikbaar zijn vanuit alle Duitse steden. Een vlucht van Hamburg naar Palma is zelfs goedkoper dan een reis naar Port de Pollença,” vervolgt de vicevoorzitter van de vereniging.

De vereniging waarschuwt dat de huidige bezoekers erg jong zijn, tussen de 18 en 20 jaar oud, en alleen maar komen om zich te bezatten. De Duitse toeristen die aankomen in s’Arenal zijn van plan het minste uit te geven en het meeste te drinken. Voor hun behoeften aan eten en drank wenden ze zich massaal tot supermarkten of minimarkten. Ze beschikken over weinig geld, waardoor de plaatselijke restaurants nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Geen enkel deel van deze toeristische uitgaven komt terecht bij de aanvullende diensten.

Ga naar de inhoud