Het Spaanse bedrijf dat ‘de Bridgertons’ heeft gekleed

Het Spaanse bedrijf dat 'de Bridgertons' heeft gekleed
Beeld: Netflix / web

Het Spaanse bedrijf dat ‘de Bridgertons’ heeft gekleed

In de modehausse rond de Netflix-hitswrie “The Bridgertons” speelt een Spaans bedrijf een hoofdrol. Peris Costumes is een van de grootste kostuumateliers ter wereld en heeft een deel van de kleding voor het derde seizoen van de populaire kostuumdramaserie vervaardigd.

Peris Costumes is een familiebedrijf dat al sinds 1856 actief is in de wereld van kostuums voor toneel, film en televisie. Het werd opgericht in Madrid en is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op dit gebied. Hun enorme archief telt meer dan 10 miljoen kledingstukken en accessoires.

Het hoofdkantoor van Peris Costumes bevindt zich in Algete, een voorstad van Madrid, waar ze over 22 loodsen met kleding beschikken. Maar ze hebben ook vestigingen in andere Europese steden zoals Boedapest, Wenen, Praag, Berlijn en Lissabon. Daarnaast zijn ze ook actief in Los Angeles en Mexico-Stad.

Met zo’n omvangrijk archief en aanwezigheid over de hele wereld, is het geen verrassing dat Peris Costumes kan rekenen op een indrukwekkende klantenlijst. Naast “The Bridgertons” hebben ze recentelijk nog gewerkt aan andere grote producties zoals “House of the Dragon” (HBO), “The Lord of the Rings: The Rings of Power” (Amazon Prime Video), het vijfde seizoen van “La Casa de Papel”, “The Queen’s Gambit” en “The Crown” (Netflix), en films als “Dune”, “The Good Boss”, “Cruella” en “The Matrix Resurrections”.

Voor het derde seizoen van “The Bridgertons” was Peris Costumes verantwoordelijk voor het maken van complete herenoutfits en de kenmerkende geborduurde vesten. Ze vervaardigden ook vrouwelijke onderkleding en empirestijl jurken.

Hoewel hun bijdrage dit seizoen aanzienlijk was, is het niet de eerste keer dat Peris Costumes heeft meegewerkt aan “The Bridgertons”. Zo maakten ze onder meer de gele jurk met kleurige bloemenborduursels die Marina Thompson droeg tijdens haar eerste ontmoeting met Colin Bridgerton in seizoen 1.

Met hun enorme ervaring en middelen is Peris Costumes uitgegroeid tot een vaste waarde voor veel grote historische en fantasy producties. Ze blijven een belangrijke spil in de wereld van film- en tv-kostuums.

Ga naar de inhoud