Nederlandse en Belgische wijnimporteurs verkennen de DO Calatayud wijnregio in Aragón

Nederlandse en Belgische wijnimporteurs verkennen de DO Calatayud wijnregio in Aragón
Beeld: DOC Calatayud / web

Nederlandse en Belgische wijnimporteurs verkennen de DO Calatayud wijnregio in Aragón

Zeven wijnimporteurs uit België en Nederland, drie Belgen en vier Nederlanders, doorkruisen deze dagen het gebied van de Beschermde Oorsprongsbenaming (DOC) Calatayud in Aragón. Deze promotiereis biedt hen de gelegenheid om de wijnen uit dit gebied te leren kennen. Tijdens hun bezoek hebben ze verschillende wijnhuizen bezocht, persoonlijke wijnproeverijen bijgewoond, een showroom bezocht, de wijngaarden zelf verkend en de steden Calatayud en Zaragoza ontdekt.

Vanuit de DOC verklaren ze dat het doel van deze reis is om te profiteren van de groeiende waardering van de Benelux-landen voor Spaanse wijnen. Daarnaast beschouwt DOC Calatayud deze markt als strategisch vanwege de hoge koopkracht, transparantie, goede distributiekanalen en waardering voor kwaliteit, innovatie en respect voor het milieu.

Deze activiteit laat professionals die bekend zijn met Spaanse wijnen direct contact hebben met het land, de wijnbouwers en wijnhuizen. Ze kunnen zo zelf conclusies trekken over de hoogwaardige producten van DOC Calatayud. De expeditie begon dinsdag in Calatayud. Daarna bezochten ze wijnhuizen en wijngaarden, waar ze professionele wijnproeverijen bijwoonden met oenologen van bedrijven zoals Bodegas Langa, Bodegas Virgen de la Sierra, Bodegas San Gregorio, Bodegas Ateca en Bodegas San Alejandro.

Donderdag was de afsluiting van de reis met een showroom bij het hoofdkantoor van de Beschermde Oorsprongsbenaming, waar verschillende merken uit de regio deelnamen, zoals Bodegas Esteban Castejón, Bodegas La Cerrada, Bodegas Agustín Cubero en Bodegas Augusta Bílbilis. Daarna bezochten de experts Zaragoza om de hoofdstad van Aragón te leren kennen tijdens een rondleiding, voordat ze terugkeerden naar hun eigen landen.

Aragón Exterior en DOC Calatayud hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de Benelux-markten. Deze markten staan bekend om hun hoge eisen aan kwaliteit, presentatie, service en prijs. De Spaanse keuken, vooral tapas, is populair in deze landen, waardoor ze ideale bestemmingen zijn voor wijnexport. België is de op één na grootste bestemming ter wereld voor Spaanse exportproducten per hoofd van de bevolking, na Portugal en Frankrijk, en Nederland neemt de vierde plaats in.

Ga naar de inhoud