Inwoners van de Balearen en Canarische Eilanden krijgen 75 procent korting op vluchten

Oeps ... foto ontbreekt!

Inwoners van de Balearen en Canarische Eilanden krijgen 75 procent korting op vluchten

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf maandag 16 juli is het dan zover. De inwoners van de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera maar ook de inwoners van de diverse Canarische Eilanden en degenen die wonen in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla kunnen vanaf die datum genieten van vluchten tussen de eilanden maar ook naar het Spaanse vasteland met 75% korting.

De voormalige premier van Spanje Mariano Rajoy had het al eerder beloofd en het was in de staatsbegroting al opgenomen maar ook de nieuwe socialistische minister van Ontwikkeling José Luis Ábalos heeft het bevestigd. Vanaf maandag 16 juli om 9 uur ‘s-morgens hebben alle residenten (dus personen die als zijnde wonend op de eilanden staan ingeschreven) 75% korting bij het boeken van hun vluchten.

Op dit moment hebben inwoners van een van de Balearen eilanden recht op 50% korting voor vluchten en bootverbindingen tussen de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera of elke andere bestemming in Spanje. Dit geldt ook voor de inwoners van de Canarische Eilanden en ook voor de inwoners van de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla.

Voor wie

De kortingen gelden voor iedereen die op een van de eilanden staat ingeschreven (empadronado). Bij het boeken van een vlieg- en/of bootreis biljet met residenten korting is het altijd nodig een bewijs van inschrijving in het gemeentelijke bevolkingsregister te laten zien. Dat geldt zowel voor de Spanjaarden alsook buitenlanders die op een van de eilanden staan ingeschreven.

Nederlanders en Belgen die officieel resident zijn van de eilanden hebben dus ook recht op kortingen op vluchten en bootreizen tussen de verschillende eilanden en andere bestemmingen binnen Spanje. Meer informatie is ongetwijfeld te vinden bij de gemeente.

De speciale residenten korting geldt alleen voor verbindingen tussen de eilanden en van/naar Ceuta en Meillia en naar het Spaanse vasteland. De 75% korting geldt dus niet voor vluchten naar internationale bestemmingen zoals vliegvelden in Nederland en België. Meer informatie is HIER te lezen (in het Spaans)

Wat is het

Officieel heet de residenten korting “subvención para residentes de Baleares/Canarias” ofwel “bonificación de vuelos interislas”. Er was al jaren een korting van 50% maar die wordt dus vanaf maandag 16 juli verhoogd naar 75%. Ook de reizen per boot tussen de verschillende Balearen en Canarische eilanden en naar het Spaanse vasteland en Ceuta en Melilla krijgen kortingen van 75%.

Het gaat hierbij dus om vluchten en/of bootreizen tussen de eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza bij de Balearen en van die eilanden naar het Spaanse vasteland. In het geval van de Canarische Eilanden geldt dit dan voor vluchten en/of bootreizen tussen de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma en het Spaanse vasteland.

In 2017 heeft de Spaanse regering meer dan 15 miljoen reizen gesubsidieerd door 50% mee te betalen. Vanaf nu zal dat dus 75% overheidsgeld en 25% geld van de reizigers worden.

Ga naar de inhoud