Inwoners van de Balearen en Canarische Eilanden krijgen 75 procent korting op vluchten

123rf
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vanaf maandag 16 juli is het dan zover. De inwoners van de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera maar ook de inwoners van de diverse Canarische Eilanden en degenen die wonen in de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla kunnen vanaf die datum genieten van vluchten tussen de eilanden maar ook naar het Spaanse vasteland met 75% korting.

De voormalige premier van Spanje Mariano Rajoy had het al eerder beloofd en het was in de staatsbegroting al opgenomen maar ook de nieuwe socialistische minister van Ontwikkeling José Luis Ábalos heeft het bevestigd. Vanaf maandag 16 juli om 9 uur ‘s-morgens hebben alle residenten (dus personen die als zijnde wonend op de eilanden staan ingeschreven) 75% korting bij het boeken van hun vluchten.

Op dit moment hebben inwoners van een van de Balearen eilanden recht op 50% korting voor vluchten en bootverbindingen tussen de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera of elke andere bestemming in Spanje. Dit geldt ook voor de inwoners van de Canarische Eilanden en ook voor de inwoners van de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla.

Voor wie

De kortingen gelden voor iedereen die op een van de eilanden staat ingeschreven (empadronado). Bij het boeken van een vlieg- en/of bootreis biljet met residenten korting is het altijd nodig een bewijs van inschrijving in het gemeentelijke bevolkingsregister te laten zien. Dat geldt zowel voor de Spanjaarden alsook buitenlanders die op een van de eilanden staan ingeschreven.

Nederlanders en Belgen die officieel resident zijn van de eilanden hebben dus ook recht op kortingen op vluchten en bootreizen tussen de verschillende eilanden en andere bestemmingen binnen Spanje. Meer informatie is ongetwijfeld te vinden bij de gemeente.

De speciale residenten korting geldt alleen voor verbindingen tussen de eilanden en van/naar Ceuta en Meillia en naar het Spaanse vasteland. De 75% korting geldt dus niet voor vluchten naar internationale bestemmingen zoals vliegvelden in Nederland en België. Meer informatie is HIER te lezen (in het Spaans)

Wat is het

Officieel heet de residenten korting “subvención para residentes de Baleares/Canarias” ofwel “bonificación de vuelos interislas”. Er was al jaren een korting van 50% maar die wordt dus vanaf maandag 16 juli verhoogd naar 75%. Ook de reizen per boot tussen de verschillende Balearen en Canarische eilanden en naar het Spaanse vasteland en Ceuta en Melilla krijgen kortingen van 75%.

Het gaat hierbij dus om vluchten en/of bootreizen tussen de eilanden Mallorca, Menorca, Formentera en Ibiza bij de Balearen en van die eilanden naar het Spaanse vasteland. In het geval van de Canarische Eilanden geldt dit dan voor vluchten en/of bootreizen tussen de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma en het Spaanse vasteland.

In 2017 heeft de Spaanse regering meer dan 15 miljoen reizen gesubsidieerd door 50% mee te betalen. Vanaf nu zal dat dus 75% overheidsgeld en 25% geld van de reizigers worden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het gaat erom dat veel mensen van de eilanden voor werk, artsenbezoek, ziekenhuizen, sportcompetities, overheid ed. naar de grotere eilanden of het vastenland moeten. Dit brengt extra reiskosten met zich mee, wat in de papieren kan lopen. Ziektekostenverzekeringen vergoeden deze kosten niet. We zijn er blij mee. Als je op het vasteland woont zijn voorzieningen met de auto te bereiken.

Waarom ook niet voor residenten vanuit het vaste land naar de eilanden?
Dan heeft elke inwoner er tenminste recht op. Moet natuurlijk niet gelden voor residenten die maar een half jaar in Spanje wonen, maar voor die personen die er al jaren wonen en werken.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.