Bosbrand in Almería legt 1.600 ha natuur in de as

Bosbrand in Almería legt 1.600 ha natuur in de as
Beeld: OK Diario

ALMERÍA – Na meer dan 24 uur bluswerk kon de brandweer op zondag rond 17.35 uur mededelen dat men de brand in de provincie Almería onder controle had. De grote natuur- en bosbrand ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag door waarschijnlijk een blikseminslag. Uiteindelijk heeft de vlammenzee 1.600 ha natuur in vijf gemeenten in het noorden van de provincie Almería vernietigd.

Met meerdere blushelikopters en vliegtuigen en uiteraard tientallen brandweerauto’s en meer dan 125 brandweerlieden op land, heeft men non-stop gewerkt aan het blussen van de brand en aan het voorkomen dat de bosbrand verder om zich heen zou grijpen.

De bosbrand is waarschijnlijk ontstaan door een blikseminslag tijdens een elektrische storm in het natuurgebied Loma de los Pollicos in de gemeente Terque. Uiteindelijk heeft de bosbrand ook schade aangericht aan natuur in de gemeenten Huécija, Bentarique, Íllar, Instinción en Enix.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.