skip to Main Content
Bosbrand in Almería legt 1.600 ha natuur in de as
OK Diario

Bosbrand in Almería legt 1.600 ha natuur in de as

ALMERÍA – Na meer dan 24 uur bluswerk kon de brandweer op zondag rond 17.35 uur mededelen dat men de brand in de provincie Almería onder controle had. De grote natuur- en bosbrand ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag door waarschijnlijk een blikseminslag. Uiteindelijk heeft de vlammenzee 1.600 ha natuur in vijf gemeenten in het noorden van de provincie Almería vernietigd.

Met meerdere blushelikopters en vliegtuigen en uiteraard tientallen brandweerauto’s en meer dan 125 brandweerlieden op land, heeft men non-stop gewerkt aan het blussen van de brand en aan het voorkomen dat de bosbrand verder om zich heen zou grijpen.

De bosbrand is waarschijnlijk ontstaan door een blikseminslag tijdens een elektrische storm in het natuurgebied Loma de los Pollicos in de gemeente Terque. Uiteindelijk heeft de bosbrand ook schade aangericht aan natuur in de gemeenten Huécija, Bentarique, Íllar, Instinción en Enix.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by