Producent Mercadona ‘Sisbela Diamond Revitalizante’ crème wint rechtszaak

Producent Mercadona ‘Sisbela Diamond Revitalizante’ crème wint rechtszaak
Beeld: Mercadona.es

GRANADA – De revolutionaire en goedkoper Sisbela Diamond Revitalizante gezichtscrème van Mercadona heeft afgelopen week weer het nieuws gehaald in Spanje. Dat gebeurde omdat de producent van deze crème Star Healthcare SL uit Granada een rechtszaak wist te winnen van het internationaal bekende Natura Bissé.

Sisbela is een anti-verouderingscrème die verkocht wordt in de Mercadona en geproduceerd wordt door het bedrijf Star Healthcare SL. De crème heeft als belangrijke ingrediënten ribonucleïnezuur (RNA) en deoxyribonucleïnezuur (DNA) die het verouderingsproces blijken af te remmen.

De rechtszaak ging echter niet om de bestanddelen van de crème maar om de naam ‘Diamond’ waarbij de producent Natura Bissé claimde dat die naam van hen was en deze zo geregistreerd had. Star Healthcare SL meende dat dit niet correct was en stapte naar de rechter die nu in het voordeel van de Mercadona producent heeft geoordeeld.

De producent van de Mercadona crème wilde in 2017 de naam Sisbela Diamond Revitalizante registreren bij het Oficina Española de Patentes y Marcas maar dat werd geweigerd omdat de naam voor een soortgelijk product al door het Catalaanse Natura Bissé was gepatenteerd.

De rechter meent echter dat de naam ‘Diamond’ wel gebruikt mag worden bij de Mercadona anti-verouderingscrème omdat de bestanddelen anders zijn en de naam te algemeen en normaal is om te registreren. Volgens Star Healthcare SL is de hoofdnaam Sisbela en niet Diamond en worden de crèmes alleen bij de Mercadona verkocht.

Toen de Sisbela Diamond Revitalizante crème in 2017 door Mercadona werd gepresenteerd sprak iedereen daarover. Star Healthcare SL is namelijk ook de producent van een soortgelijke anti verouderingscrème die in andere winkels voor 60 euro per pot onder de naam Revitalizing de Alain verkocht wordt. De Mercadona crème wordt voor slechts 5 euro verkocht.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
12 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Hola, blijkbaar is dit hier een chat site dus repliceer ik hier ook op sommige opmerkingen van personen die zich ‘s morgens hun gezicht wassen met zeep en verder geen verzorging ,denkend dat ze goed bezig zijn. Je kan niet verwachten dat je huid geen voeding nodig heeft en laat uitdrogen door invloeden van buitenaf. Als die crème de veroudering niet tegengaat voor 5 euro….baat het niet, dan schaadt het niet !

Deze gezichtscrème is aangenaam in gebruik. Zowel mijn echtgenote als ikzelf gebruiken het elke morgen, ook in België (we brengen na elk Spanje-bezoek een potje mee, bevat 50 ml en mag dus in het plastic zakje met gels en vloeistofen in de handbagage).
Voor de prijs, € 5,00 hoef je het zeker niet te laten.

Ja, dat is jammer van het ontbreken van de SPF, maar ik heb eens gelezen dat dat niet samengaat met een antiverouderingscème. Geen idee waarom dat niet kan, misschien weet iemand anders het?

Wow, 60 euro voor n potje creme, ik vind het toch echt sneu als je onzin geloofd en denkt dat je dat soort smeersels echt nodig hebt :O

Maikel, wat is uw probleem? Kennelijk zit u wat dwars. Het artikel gaat over de crème van de Mercadona, voor 5 euro, met dezelfde kwaliteit als die van 60 euro, is dat wel ok om op het gezicht te smeren? Er zijn genoeg mensen die , al smeren ze een crème van 300 euro op hun gezicht, lelijk blijven. Het is wat moeder natuur je geeft.

Dwars, dwars.. dat vind ik wat ver gaan, dat is het niet, maar zoals ik aangeef vind ik het echt sneu (jammer voor de persoon) als die werkelijk in de werking van die potjes geloofd. Het is allemaal onzin, een verjongingscreme, of anti-age crème. Het maakt je huid alleen wat vet en daarmee soepel. Van anti-age (of anti rimpel voor wie dat wilt) is totaal geen sprake. Anders was je na 1x smeren wel klaar ?

Ik gebruik al jaren een soortgelijke crème van Lidl: Cien anti-wrinkle night cream. Prijs 2,99 euro. Ik las namelijk dat deze crème beter was dan dure crèmes van b.v. Lancome. Kom, laat ik ‘s proberen, dacht ik. En ik moet zeggen dat mijn huid er nog best goed uit ziet. Ik ben 74 jaar en veel mensen zeggen tegen me: goh, je hebt weinig rimpels. Misschien toch het effect van de crème? Kan dus ook best voor de crème van Mercadona gelden. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

komt goed uit had deze week deze pot in mijn kast zien staan had het eens gekregen maar wist niet meer voor wat het diende, nu weet ik het en ook waar ik het moet halen als het op is ga er gelijk mee beginnen !! bedankt

Geweldige crème!

Heel goede crème maar heel spijtig dat er geen SPF in zit tegen de zon

Dat het een erg goede crème is, voor een spotprijs daar gaat het volgens mij over. Smeer er gewoon factor 30 overheen en klaar of uit de zon blijven. Voor sommige is het niet gauw goed.

Helemaal eens Anton, daar ging het over. Sommigen maken overal eenprobleem van.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.