Producent Mercadona ‘Sisbela Diamond Revitalizante’ crème wint rechtszaak

Oeps ... foto ontbreekt!

Producent Mercadona ‘Sisbela Diamond Revitalizante’ crème wint rechtszaak

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De revolutionaire en goedkoper Sisbela Diamond Revitalizante gezichtscrème van Mercadona heeft afgelopen week weer het nieuws gehaald in Spanje. Dat gebeurde omdat de producent van deze crème Star Healthcare SL uit Granada een rechtszaak wist te winnen van het internationaal bekende Natura Bissé.

Sisbela is een anti-verouderingscrème die verkocht wordt in de Mercadona en geproduceerd wordt door het bedrijf Star Healthcare SL. De crème heeft als belangrijke ingrediënten ribonucleïnezuur (RNA) en deoxyribonucleïnezuur (DNA) die het verouderingsproces blijken af te remmen.

De rechtszaak ging echter niet om de bestanddelen van de crème maar om de naam ‘Diamond’ waarbij de producent Natura Bissé claimde dat die naam van hen was en deze zo geregistreerd had. Star Healthcare SL meende dat dit niet correct was en stapte naar de rechter die nu in het voordeel van de Mercadona producent heeft geoordeeld.

De producent van de Mercadona crème wilde in 2017 de naam Sisbela Diamond Revitalizante registreren bij het Oficina Española de Patentes y Marcas maar dat werd geweigerd omdat de naam voor een soortgelijk product al door het Catalaanse Natura Bissé was gepatenteerd.

De rechter meent echter dat de naam ‘Diamond’ wel gebruikt mag worden bij de Mercadona anti-verouderingscrème omdat de bestanddelen anders zijn en de naam te algemeen en normaal is om te registreren. Volgens Star Healthcare SL is de hoofdnaam Sisbela en niet Diamond en worden de crèmes alleen bij de Mercadona verkocht.

Toen de Sisbela Diamond Revitalizante crème in 2017 door Mercadona werd gepresenteerd sprak iedereen daarover. Star Healthcare SL is namelijk ook de producent van een soortgelijke anti verouderingscrème die in andere winkels voor 60 euro per pot onder de naam Revitalizing de Alain verkocht wordt. De Mercadona crème wordt voor slechts 5 euro verkocht.

Ga naar de inhoud