Search
menu
Search

Het perfecte dorp ligt in de provincie Málaga volgens Britse journalist

Het perfecte dorp ligt in de provincie Málaga volgens Britse journalist
Beeld: 123rf

Het perfecte dorp ligt in de provincie Málaga volgens Britse journalist

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Britse journalist Alexander Fiske-Harrison heeft in de krant The Telegraph geschreven dat het perfecte dorp in de provincie Málaga in Andalusië te vinden is. Hij heeft het over Gaucin gelegen in de Serranía de Ronda wat volgens hem ‘Spain’s most picture-perfect town’ is.

De journalist schrijft in de editie van 10 juli dat hij tijdens zijn rondreis in Andalusië Sevilla heeft verlaten en op weg ging naar Ronda en terecht kwam in het dorp Gaucín waar de opera Carmen geboren is.

Hij omschrijft Gaucín als de ‘Notting Hill’ van Andalusië en volgt in feite de voetsporen van de schrijver Richard Ford die 175 jaar geleden al schreef: “Gaucin is most romantically situated on a cleft ridge… Ascend the Moorish castle [and] the view is glorious. Gibraltar rises like a molar tooth in the distance, and Africa looms beyond. In the hermitage of the castle was a small idol, El Niño Dios, [‘The Holy Child’] which, dressed in a resplendent court suit, was held in profound veneration far and wide.”

Waarom omschrijft de Britse journalist Gaucín als de wijk Notting Hill in Londen? Omdat jaren geleden kunstenaars en bohemiens besloten in het dorp te gaan wonen. Daaronder bevinden zich enkele van zijn vrienden die als journalist, fotograaf of kunstenaar werken.

In het Britse artikel geeft hij ook enkele tips zoals overnachten in het boutique hotel La Fructuosa, de tapas bar De Locos Tapas en het restaurant van de Nederlanders Hellen en Barry, restaurant Platero & Co.

Ga naar de inhoud