Het perfecte dorp ligt in de provincie Málaga volgens Britse journalist

Het perfecte dorp ligt in de provincie Málaga volgens Britse journalist
Beeld: 123rf

Het perfecte dorp ligt in de provincie Málaga volgens Britse journalist

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De Britse journalist Alexander Fiske-Harrison heeft in de krant The Telegraph geschreven dat het perfecte dorp in de provincie Málaga in Andalusië te vinden is. Hij heeft het over Gaucin gelegen in de Serranía de Ronda wat volgens hem ‘Spain’s most picture-perfect town’ is.

De journalist schrijft in de editie van 10 juli dat hij tijdens zijn rondreis in Andalusië Sevilla heeft verlaten en op weg ging naar Ronda en terecht kwam in het dorp Gaucín waar de opera Carmen geboren is.

Hij omschrijft Gaucín als de ‘Notting Hill’ van Andalusië en volgt in feite de voetsporen van de schrijver Richard Ford die 175 jaar geleden al schreef: “Gaucin is most romantically situated on a cleft ridge… Ascend the Moorish castle [and] the view is glorious. Gibraltar rises like a molar tooth in the distance, and Africa looms beyond. In the hermitage of the castle was a small idol, El Niño Dios, [‘The Holy Child’] which, dressed in a resplendent court suit, was held in profound veneration far and wide.”

Waarom omschrijft de Britse journalist Gaucín als de wijk Notting Hill in Londen? Omdat jaren geleden kunstenaars en bohemiens besloten in het dorp te gaan wonen. Daaronder bevinden zich enkele van zijn vrienden die als journalist, fotograaf of kunstenaar werken.

In het Britse artikel geeft hij ook enkele tips zoals overnachten in het boutique hotel La Fructuosa, de tapas bar De Locos Tapas en het restaurant van de Nederlanders Hellen en Barry, restaurant Platero & Co .

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.