Dorpsfeesten kunnen niet doorgaan in Spanje maar Spotify heeft de perfecte afspeellijst

Dorpsfeesten kunnen niet doorgaan in Spanje maar Spotify heeft de perfecte afspeellijst
Beeld: Facebook

Dorpsfeesten kunnen niet doorgaan in Spanje maar Spotify heeft de perfecte afspeellijst

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is in Spanje tijdens de zomermaanden heel normaal om als je ergens in het land bent plots in een traditioneel dorpsfeest terecht te komen. Deze hebben de naam ‘verbena’s’ of ‘fiesta populares’ die doorgaans ergens op een plein gevierd worden met live muziek, drank en eten en soms diverse attracties en andere evenementen. Maar de corona-pandemie en de strenge corona-maatregelen zorgen ervoor dat deze dorpsfeesten ook dit jaar niet overal plaats zullen vinden. Maar Spotify heeft HIER de oplossing (zie ook onderaan artikel).

‘Verbena’s’ worden ook wel eens ‘fiestas populares’ genoemd en zijn dorps- of wijkfeesten waarbij er door de inwoners van een dorp of wijk gefeest wordt, meestal op een centraal plein of ergens anders in een dorp of wijk. Normaal gesproken is het belangrijkste onderdeel de live muziek die meestal verzorgd wordt door professionele orkesten of muziekbands die niets anders doen dan optreden tijdens de verbena’s en van dorp/wijk naar dorp/wijk trekken.

Er wordt gefeest, gezongen en gedanst terwijl er ook gedronken en gegeten wordt door jong en oud. Normaal gesproken is het een gezellige boel maar de corona-pandemie heeft ervoor gezorgd dat veel gemeenten hebben besloten geen verbena te organiseren dit jaar. Dat gebeurde ook al in de zomer van 2020 en dat wordt dit jaar op veel plaatsen helaas herhaald.

Maar niet getreurd, de muziek van de verbena’s is nu ook thuis, op de camping of ergens anders te beluisteren zodat er altijd en overal gedanst en gefeest kan worden, altijd met inachtname van de corona-regels natuurlijk. De online muziekstreamingdienst Spotify heeft namelijk een afspeellijst samengesteld met de populairste all-time classics van de verbena’s in Spanje. 

Die lijst met 100 liedjes is samengesteld in samenwerking met zes grote orkesten en muziekbands die bekend zijn vanwege hun optredens bij de verbena’s. Het gaat om de bands Orquesta Panorama, El Combo Dominicano, Orquesta Zodiako, Orquesta Pekado, Orquesta Buda show en Top Lider die misschien bij de lezers niet veel zeggen maar bij veel inwoners van Spanje erg bekend zijn.

De afspeellijst ‘Fiestas del Pueblo’ kan volgens de bands gezien worden als een extra lang optreden van 6 uur en 28 minuten en daarnaast een geschiedenis door de Spaanse en internationale muziekgeschiedenis. Als je dus ergens in Spanje, Nederland, België of waar dan ook ter wereld een Spaans verbena feestjes wilt organiseren, dan is dit jouw kans met de Spotify afspeellijst ‘Fiestas del Pueblo die je HIER kunt vinden of onderaan deze pagina in de Spotify speler.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.