Huesca verwelkomt opnieuw het spectaculaire Pirineos Sur festival

Huesca verwelkomt opnieuw het spectaculaire Pirineos Sur festival
Beeld: @FestivalPirineosSur / facebook

Huesca verwelkomt opnieuw het spectaculaire Pirineos Sur festival

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Dertig jaar geleden werd de eerste editie van het Pirineos Sur festival gevierd in het noorden van de provincie Huesca, in het toen verlaten dorpje Lanuza aan het gelijknamige stuwmeer bij Sallent de Gállego. Sindsdien is het een prominente referentie op vlak van internationale muziek. Het festival zorgt elk jaar voor een bescheiden ‘boom’ in het toerisme van de regio. De blikvanger dit jaar is opnieuw het spectaculaire hoofdpodium, dat drijft op het stuwmeer van Lanuza.

Na twee jaar stilte zijn ze er weer klaar voor in Lanuza, nabij het dorp Sallent de Gallego. Van over de hele wereld zakken muzikanten af naar het festival Pirineos Sur om een aantal weekends op rij voor internationaal plezier te zorgen. Het voornaamste doel van het festival is bruggen te bouwen tussen verschillende culturen, en op die manier om begrip en tolerantie te vragen. Elk jaar komen duizenden personen op het evenement af.

Het festival strekt dit jaar uit over verschillende weekends. Het eerste weekend (15-17 Juli) kan je er onder meer Estopa (Spanje), Lord Sassafras (Jamaica), Dubioza Kolektiv (Bosnie) en DJ Lord aan het werk zien. Het weekend van 21, 22, 23 en 24 Juli staan onder meer Macaco (Barcelona), de wereldbekende Amadou en Mariam (Mali) en Crystal Fighters (Engeland, Spanje)  geprogrammeerd. Het laatste weekend van Donderdag 28 tot en met zondag 31 Juli is het de beurt aan onder meer Rozalen (Spanje), balkan legende Goran Bregovic (Bosnia-Herzegovina) en de Armeens-Spaanse violist Ara Malikian.

Tickets worden verkocht per dag en kosten gemiddeld rond de dertig euro. Alle informatie vind je HIER op de officiële website van het festival.

Ga naar de inhoud